Angyalffysok újra Erdélybe készülnek

 
 
       

Angyalffysok Erdélyben

 

Határtalanul -HAT-18-01-1160 - Angyalffysok Erdélyben
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 860 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette iskolánkat a Határtalanul pályázat keretein belül.
2019. június 4-9. között 31 diák vesz részt Kolozsvár és környékén tanulmányi kiránduláson.
Kísérő pedagógusok: Dibuszné Hauser Zsuzsanna, Willi Attiláné, Pap Norbert
 
Tematikus útvonal témája:
Csucsa, Királyhágó, Bánffyhunyad, Magyarvista, Kolozsvár történelmi jelentőségű helyszínek meglátogatása. A szabadságharc kiemelkedő jelentőségű eseményeinek megismerése, a településekhez köthető történelmi személyek felidézése.
 
Előkészítő foglalkozás témája:
Magyarország földrajzi adottságainak felelevenítése, az első világháború következtében területi veszteségeinek bemutatása, a határon kívül rekedt magyarok szomorú sorsának, a népességszám bemutatása, s arról, hogy miben lehetünk a segítségükre. Az Erdélyről képek, filmek által ismerkedhetnek a tanulók a természeti szépségekkel, hegyekkel, patakokkal, forrásokkal, településekkel. Történelmi és irodalmi személyek a területhez kötődése, alkotásaik és történelmi eseményekkel kapcsolatban. 
 
Értékelő óra tervezett tematikája:
Az értékelő óra keretein belül újra feleleveníthető a tanulmányi kirándulás 6 napja. Képek segítségével a kiránduláson szerzett tapasztalatok és élmények projektmunkában történő feldolgozása, és bemutatása. Kötetlen beszélgetés az élményekről, ezzel is a gyermekek kommunikációs és szociális képességeinek teret engedve. 
 
Kötelező kommunikáció leírása:
Programot népszerűsítő bannert helyezünk ki honlapunk nyitó oldalára, az utazásról szóló szöveget, fotót, videót, beszámolót ugyanitt közzétesszük.
 
Célország: Románia