HÍREK

TeSzedd!

 
 

Beiratkozás az általános iskolába

Az alábbiakban közzétesszük a 2024/2025. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozást támogató, az előzetes jelentkezéshez is kapcsolódó szülői tájékoztató segédletet.

A felhasználói útmutatók a KRÉTA Tudásbázis oldalán is elérhetővé váltak!.

Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv.  Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltakra:

„A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel óvodai vagy tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről

a) a beiratkozással egyidejűleg, vagy

b) a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul

tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál.”

A fentiekre tekintettel kérjük, hogy szíveskedjenek nyilatkozatot tenni arról, hogy fennáll, vagy sem fokozott kockázatú allergiás betegség azon tanulók esetében, akik tanulói jogviszonyt létesítenek! Amennyiben fennáll fokozott kockázatú allergiás betegség, úgy a beiratkozás alkalmával a sürgősségi intézkedésről is kérjük a szülők tájékoztatását.

 

A tájékoztató az alábbi linkre kattintva érhető el:

BÁI_Szülői tájékoztató_2024.pdf (2198807)

youtu.be/WP9C7UkgE-A

 

Főigazgatói pályázat kiírása

 

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola igazgatói beosztás ellátására vonatkozólag pályázati felhívás jelent meg. A pályázati felhívás részleteit az alábbi dokumentumban olvashatják! 

pályázati kiírás

 

Pályaorientációs  nap

Pályaorientációs nap a felső tagozatban

Diákjainkat a Tatai Rendőrkapitányság dolgozói várták. Az őrnagy úr és a törzsőrmester asszony a rendőrök által használt munkaeszközöket mutatták be, melyeket a fegyver kivételével a gyerekek meg is foghattak, ki - vagy fel is próbálhattak. Beülhettek egy rendőrautóba, megnézhették a rendőrmotorokat, valamint azt a helyiséget, ahová átmenetileg elzárják az elfogott személyeket.

Tenyérlenyomatok készültek és előadást hallottunk közlekedésbiztonsági témakörben is, illetve arról, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a gyerekekre az életben és általában az emberekre az interneten.

A tatai Güntnerben a 2,5 órás gyárlátogatás során a gyerekekkel végigkövettük a hűtőventillátorok elkészítésének folyamatát, egészen az alapanyagok  feldolgozásától az elkészült ventillátorok csomagolásáig. A modern technika, a gépek mértani pontossággal végrehajtott munkafolyamatai felkeltették a gyerekek érdeklődését. Kíváncsian figyelték a lézervágó működését, a számítógépek által vezérelt gyártósorokat.

Felhívták a gyerekek figyelmét, hogy az egyes munkafolyamatok milyen szakképzésben megszerezhető szakmai tudást igényelnek, ami elengedhetetlen a gyár sikeres működéséhez.

A gyerekek kérdéseire válaszolva, azt is megtudhattuk, hogy külön hangsúlyt fektet a vállalat a környezetvédelemre és a gyártási hulladék újrahasznosítására.

 

Alsó tagozat a pályaorientációs nap alkalmából a Beporzók napja c. programon járt az Agostyáni Arborétumban

A pàlyaorientációs napon az alsó tagozattal az Agostyáni Arborétumba látogattunk el a beporzók világnapja alkalmából. A program egyik felében vezetett túrán vettünk részt, ahol felfedezhették és megismerhették a kicsik az Arborétum növény-és állatvilágát. A túravezető a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően bevezetett minket a beporzás rejtelmeibe. Ezt követően méhészeti előadáson vettünk részt, ahol szintén sok új érdekességet hallhattunk, láthattunk a méhekkel, beporzással, és a mèhészettel kapcsolatban. A program végén mézkóstolási lehetősègünk is volt. Szuper délelőttünk volt, kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

Köszönjük a lehetőséget!

 

Március 15.

Zenés, verses műsorral, a történelmi események felidézésével köszöntöttük nemzeti ünnepünket. A megemlékezésen részt vett Dr. Maszlavér Petra polgármester asszony, Dr. Kirschner Katalin jegyzőasszony, Máriásné Pőcze Márta óvodavezető és Mátyás Tímea védőnő, több szülő és nagyszülő is.
 
Az ünnepi műsorban közreműködött Nyulasi Friderika, Gregor Bence, Kurucz Péter, Baksa Levente, valamint az iskola énekkara Ötvös Ildikó vezetésével. A műsort Tóthné Bikádi Anita és Ötvös Ildikó állította össze. A megemlékezést Hozák Attila igazgató beszéde zárta, amelyet a nemzeti színek és a címer történetének szentelt:
 
Polgármester Asszony, Jegyzőasszony, Kedves Vendégeink! Kollégák, Gyerekek! 
A gyermekkor meghatározó élménye, hogy március idusán kokárdát tűzünk az ünneplő ruhánkra, s bármerre nézünk piros-fehér-zöld színek vesznek körül minket! Életünk első évtizedében megtanuljuk, hogy ez egy nemes szimbólum, mellyel fejet hajtunk mindazon emberek és közösségek emléke előtt, akik e zászló alatt harcolva adták életüket, szabadságukat a magyar nemzetért, … vagy e zászló tisztelete miatt szenvedtek jogsérelmet, anyagi - erkölcsi hátrányt. 
Magyarország zászlaja piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe. Magyarország címere hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. Második, vörös mezejében zöld hármas halomnak aranykoronás, kiemelkedő középső részén ezüst kettős kereszt látható. 
A pajzson a magyar Szent Korona nyugszik. A korábban használt vörös és fehér színhez a 15. században kapcsolódott a zöld, a nemzeti színeket együtt először 1608-ban, II. Mátyás király pozsonyi koronázásakor használták. Zászlón – nemzeti jelképként – a reformkorban jelent meg együtt a piros, a fehér és a zöld szín. Az 1848-as követelések egyike volt, hogy „a nemzeti színek régi jogukba állíttassanak vissza”, amit az áprilisi törvények XXI. törvénycikke szentesített is, s tudjuk, az 1956-os forradalomban is a követelések egyike volt az addigra háttérbe szorult nemzeti jelképek tiszteletének helyreállítása. 
A címer alapelemei mai formájukban a 16. századra rögzültek, a népszerű értelmezés szerint a kettős kereszt az apostoli királyságra utal, a hármas halom három hegységet: a Tátrát, a Mátrát és a Fátrát, a hétszer vágott mező négy ezüst sávja a négy folyót: a Dunát, a Tiszát, a Drávát és a Szávát jelképezi. 
 
1848. március 15-én este a Bánk bán előadása előtt Jókai Mór – aki joggal nevezhető március 15- e egyik főszereplőjének - így beszélt a kokárda értelméről a közönségnek: 
„Látjátok ezt a háromszínű kokárdát itt a mellemen? Ez legyen a mai dicső nap jelvénye. Ezt viselje minden ember, ki a szabadság harcosa; ez különböztessen meg bennünket a rabszolgaság zsoldoshadától. E három szín képviseli a három szent szót: szabadság, egyenlőség, testvériség. Ezt tűzzük kebleinkre mindannyian, kikben magyar vér és szabad szellem lángol! (…)”. 
 
Egy szóvá s egy érzelemmé olvadt össze a haza, 
Az érzelem “lelkesűlés”, A szó “szabadság” vala. … 
 
... így foglalta össze Petőfi Sándor a márciusi események lelki-érzelmi hátterét 1848 júniusában! 
 
Éljen a Márciusi Ifjak emléke! 
Kívánom, hogy az angyalffys diákok méltó utódai legyenek a hős elődöknek 
és minden jót kívánok Naszály valamennyi szabadságszerető lakójának!
 
...................
 
Az ünnepség a matematika tanulmányi verseny eredményhirdetésével folytatódott. A versenyt Antal Ágnes Szilvia rövid beszédben értékelte. Kiemelte, hogy a tantárgy és a verseny iránti érdeklődés és tanulásvágy töretlen, hiszen 59 tanuló indult a versenyben, ami az iskola tanulóinak több mint harmada!
 
A verseny szervezője megköszönte a tantárgyat alsó és felső tagozatban tanító pedagógusok munkáját, majd Dr. Maszlavér Petra és Dr. Kirschner Katalin átadta az évfolyamonkénti 1-3. helyezettnek járó okleveleket és tárgyjutalmakat!
 
 
A díjazottak névsora:
 
Patzák Zétény
Szűcs- Horányi Álmos
Turcsányi Sebestyén
 
Domonkos Áron
Bruzsa Csanád
Kiss Botond
 
Turcsányi Fruzsina Lívia
Szűcs- Horányi Hunos
Horváth Lili
 
László Léna
Gregor Máté
Tóth Jázmin Bella
 
Kovács Balázs
Dániel Ármin
Szücs Krisztián
 
Kiss Gréta
Fülöp Amira
Kohl Levente
 
Gregor Bence
Fekete Csongor
Dudás Zoárd
 
Szücs Gergő
Ecker Roland
Gyenes Martin Mihály
 
Gratulálunk!
 
 
 
 

 

Iskolaelőkészítő foglalkozások 2024

Willi Attiláné és Somogyi Alinka megtartották a 2024. évi általános iskolai beiratkozást és az őszi iskolakezdést  megkönnyítő első iskolaelőkészítő foglalkozást.
 
Folytatása következik!
 
 

 

Népdaléneklési verseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Az iskola szép hagyományai közé tartozik, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából népdaléneklési versenyt hirdetünk, melyre idén is sokan jelentkeztek.  A szólóban vagy duóban előadott dalok között népdalkincsünk közismertebb, az általános iskolai tananyagban is szereplő dallamok hangzottak el.
 
 
Köszönjük a verseny lebonyolítását Németh Nórának, Somogyi Alinkának és Ötvös Ildikónak!
 
Az élen végzett az 1. osztályban Patzák Zétény, őt követték Maszlavér Botond, Nemes Róbert, Hunor és Tóth Márk. Emléklapot kapott Bartolf Jáde, Kapinecz Olivér és László Anna.
 
A 2. osztályban kiemelkedő produkcióval rukkolt elő László Emma, Löczi Evelin, Kiss Levente és Marosi Jázmin! Különdíjat kapott Dávid Léna. Emléklappal jutalmaztuk Bucsek Benedek, Dombi Milán, Domonkos Áron, Dudás Letti, Somogyi Alíz és Brizsa Csanád előadását.
 
A 4. osztályosok közül arany minősítést szerzett László Léna, Váradi-Marcsa Loretta, Gregor Máté és Zámbó Dorina. Ezüstöt Füzesi Zalán és Baksa Levente, míg bronzot Kugli Kristóf, Mészáros Bertalan és Tulkán Benedek.
 
Az 5. osztályban egyéni és duó produkciók is voltak. Arany minősítést kapott Somodi Lilla és Nagy Léna, ezüstöt Babó Szabolcs, bronzot Bodó Bence és Dániel Ármin. A duók versenyében a Somodi-Nagy páros nyert, második lett Mészáros Noémi és Bognár Jázmin Anna duója.
 
Dávid Fanni, Hetényi Alíz, Hevesi Alex és Herczegh Benedek a 6. osztályosok versenyében ért el kiváló minősítést. Nyulasi Friderika, Kurucz Péter és Gregor Bence volt a sorrend a 7. osztályban. A 8. osztályosok versenyét Danyi László és Gombás Attila duója nyerte, őket követtte Gyenes Martin - Kugli Levente, Bognár Benjámin - Ecker Roland, illetve Tóth Dorina - Tóth Luca duója.
 
Gratulálunk!
 

 

A matematika szerelmeseinek "ünnepén" jártunk

Tizennégy angyalffys diák "vonult" be a tatai Kőkúti Általános Iskola aulájába, hogy részt vegyen a Zrínyi Matematika Verseny második fordulójában. Büszkék vagyunk rájuk szorgalmukért! Köszönjük tanáraik felkészítő munkáját!

 

Művészetek Palotája játék díjkiosztója

A 36. Angyalffy Hét eseményei között szerepelt az a képzőművészeti, művészettörténeti játék, amiben Angyalffy Mátyás életének fontosabb eseményeit dolgozták fel a gyerekek. A nagy számú alkotás értékelés befejeződött! Az eredményhirdetés alkalmával az alább felsorolt tanulóknak tapsolhattunk és ők vehették/vehetik át ajándékaikat osztályfőnökeiktől:
 
TÉMA KÉSZÍTETTE OSZTÁLY
Vízikerék modell Hebling Bettina, Barta Emese, Bognár Márk 7.
Bancsók Dominik 2.
Marosi Jázmin 2.
Bucsek Benedek 2.
Lőczi Evelin 2.
Hajó modell Füzesi Zalán, Szabó Richárd (gyurma) 4.
Baranyi Eszter, Bognár Jázmin, Bodó Bence, Kovács Balázs, Dániel Ármin, Both Milán (papír) 5.
Angyalffy tatai háza - pasztell Fülöp Amira, Hetényi Alíz 6.
Georgikon céh - agyagdombor Károlyi Noémi, Tóth Dorina, Tóth Luca 8.
Georgikon - kisplasztika Kiss Fanni 8.
Hevesi Alex 6.
Herczeg Benjamin 6.
Szabadság- szobor Szöllősi Balázs 8.
Szabadság - szobor grafika Tóth Boglárka 3.
Kovács Marcell 2.
Angyalffy arckép - Terméskép rajz Farkas Tamara, Joó Fanni, Már Hanna 6.
Angyalffy arckép - Terméskép  Hebling Bettina, Barta Emese 7.
Háziállatok és egyéb minták - fémlemez dombor Rozgonyi Vivien, Benke Tünde, Dávid Fanni 6.
Háziállatok - gyurma Truszka Zsófia (ló) 2.
Dávid Léna (ló) 2.
Tarr Vivien (bárány) 3.
Háziállatok - origami Bancsók Dominik (akvárium) 2.
Takács Szofi  (liba) 4.
László Emma (halak) 2.
Torma Réka (tyúk) 6.
Torma Vivien (racka juh) 6.
Tiszai táj Horváth Lili 3.
Lánchíd Tóth Lilla 3.
Tóth Jázmin Bella 4.
Egyetem Kiss Noémi 3.
Fűfa Laura 3.
Matkovicz Linett 3.
László Léna 4.
Keszthely Dávid Léna 2.
Naszályi malom Mészáros Bertalan 4.
Talár puzzle Berczeli Patrik, Turcsányi Fruzsina, Tulkán Mátyás, Kisari Csenge, Nagy Stella, Baraté Balázs 3.
Dombi Milán 2.
Szűcs Krisztián 5.
Rejtvények Rigler Terézia családja Fülöp Rajmund, Kohl Levente, Dudás Noel, Dávid Fanni, Kiss Gréta 6.
Latinul a Georgikonban Gyenes Martin, Kugli Levi  8.
Keresd a különbséget (Septem artes liberales) Balogh Beni, Papp Auróra 8.
Karacs-tusculanum Gyenes Martin 8.
Reformkori művészet Benke Zita 8.
Nyelvújítás Holczmüller Tibor, Kecskeméti Júlia, Horváth Dávid 7.
Pavlisz Dominik, Kugli Levente 8.
 
Az egyéni és kiscsoportos díjazáson túl az alsó tagozatban adtunk elismerést és jutalmat a fémdombor munkáikért az 1. osztálynak, a gyurma és origami alkotásaikért a 2-3. osztálynak, illetve grafikáik, festményeik elismeréseként a 4. osztálynak.
 
GRATULÁLUNK! 
 
 
 
 
 
 

Angyalffy Hét 2024 - Hagyományainkhoz híven

 
A 36. Angyalffy Hét sporteseményeinek megszervezéséért hálásak vagyunk testnevelő tanárainknak: Willi Attiláné Márti néninek, Tillmann Gábornak és Pap Norbertnek.
 
Köszönjük a Tudás Napja verseny lebonyolítását Pap Norbertnek, s külön gratulálunk a legjobbaknak: Fekete Csongornak, Kohl Leventének, Ecker Rolandnak, Rozgonyi Viviennek, Dudás Zoárdnak, Kovács Balázsnak, Fülöp Amirának és Somodi Lillának.
 
Az Ésszel és Érzelemmel vetélkedő megszervezéséért és lebonyolításáért Somogyi Alinkát, Tassy Miklóst és Hozák Attilát illeti a köszönet. A szellemi vetélkedőt a 7. osztály (Fekete Emese, Nyulasi Friderika és Bognár Márk) nyerte a Kiss Gréta, Benke Tünde, Horváth Hanna összeállítású 6. osztályos, és a holtversenyben zárt 5-4. osztályos csapat előtt. Utóbbi csapatok tagjai voltak: Mészáros Noémi, Somodi Lilla, Bognár Jázmin, illetve Szabó Richárd, László Léna, Tóth Jázmion Bella.
 
Angyalffy Mátyás András születésének 248. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi iskolagyűlésen megjelent Dr. Maszlavér Petra polgármester és Dr. Kirschner Katalin jegyző Naszály község képviseletében. A Tatabányai Tankerületi Központból jelen volt Fenyvesi Veronika osztályvezető asszony. Itt voltak a település intézményeinek vezetői és szülők, nagyszülők is. 
 
Az ünnepségen az Ötvös Ildikó vezette iskolai énekkar dalának tapsolhatott a közönség, majd Dávid Fanni, Kurucz Péter, az iskola Diáktanácsának vezetői olvasták fel névadónk életrajzát. Ezt követően koszorúzásra került sor.
 
Szabó Tamás a DÖK képviseletében ismertette a 36. Angyalffy Hét eseményeit, s köszönte meg a szervezők munkáját. Ezt követően Hozák Attila igazgató, Haller Szilveszter művészeti iskolai vezetőtanár, Dr. Maszlavér Petra, Dr. Kirschner Katalin, településünk vezetői és Fenyvesi Veronika osztályvezető asszony díjakat adott át az elmúlt esztendőben kiváló eredményt elért tanulóinknak, kiemelten az Év Tanulóinak: Kiss Grétának, Zámbó Dorinának és Tóth Jázmin Bellának, illetve az Angyalffy Hét eseményein legjobban szereplő csapatoknak, diákoknak.
 
Dr. Maszlavér Petra polgármester asszony és Hozák Attila igazgató Somogyi Alinka és Török Anita pedagógusoknak köszönte meg a gyermekekért végzett munkát és a település közösségi életében tanúsított aktivitást.
 
Az ünnepséget követően a Művészetek Palotája játékra került sor, melyet Haller Szilveszter és Hozák Attila szerkesztett, Tillmann Gábor és Sulyok Teréz helyben segített. A kreatív művészeti játékban Angyalffy Mátyás életútjának képzőművészeti feldolgozása, bemutatása volt a cél.
 
Az eseménysorozat záró felvonása már a Művelődési házban zajlott: Farsang 2024 néven, melyet a Szülői Közösség szervezett. Hálásak vagyunk Tóth Anikónak az emlékezetes konferanszokért, a nagyszerű jelmezekért, egyéni és csoportos produkciókért a szülőknek, osztályfőnököknek, és persze a kiváló hangulatért a "zenefelelős" nyolcadikos díákoknak!
 
Találkozunk 2025-ben ... a 37. Angyalffy Héten!
 
 
 

 

 

Összefogással az iskoláért!

Köszönjük a fenntartó Tatabányai Tankerületi Központ és a Szülői Közösség segítséget, támogatását, a kiváló minőségű szakmunkát, amivel lehetővé tették, hogy a téli szünetet követően a 7. osztályban új parkettán kezdheti meg tanár és diák a közös munkát!
 

 

Iskolánk legszebb hagyományaihoz híven ...

2023. december 14-én, csütörtökön rendeztük meg hagyományos Szép Magyar Beszéd elnevezésű olvasóversenyünket, melyet Kozenkow Andrásné Magdika emlékének ajánlott megnyitó beszédében Hozák Attila intézményvezető.
 
A versenybe 42 fő 2-8. osztályos tanuló kapcsolódott be egy-egy kötelező és egy-egy szabadon választott szöveggel. A 2-3. osztályosok olvasását Szabó Szerafina könyvtárvezető, Somogyi Alinka tanító és Dávid Fanni DÖK elnök hallgatta és értékelte.
 
Különdíjat kapott a 2-3. osztályosok versenyében Menyhárt Erik, Bucsa Csanád, Turcsányi Fruzsina és Horváth Lili. A dobogó legfelső fokára  jutott Ballagó Gergő és Deim Hunor. Őket követte Bucsek Benedek, Endrédi Emma és Füfa Laura.
 
 
Gratulálunk!
 
A 4-5. osztályosok között Baksa Levente és Zabajnik Dániel kapott különdíjat, Szabó Richárd és Nagy Léna nyerték a versenyt. A 2. helyen Marosi Gábor és Kovács Balázs végzett, míg a dobogó harmadik lépcsőjére
 Zámbó Dorina és Martinics Dorián állhatott fel.
 
Ebben a kategóriában a zsűrit Mátyás Tímea védőnő, Hegyiné Bakk Tímea alsó tagozatos munkaközösségvezető és Szabó Tamás DÖK képviselő alkották.
 
 
Köszönjük a munkájukat és gratulálunk a díjazottaknak!
 
A legnagyobbak versenyét Csöllei Fanni az iskola titkárságáról, Kurucz Péter a DÖK képviseletében és Tóthné Bikádi Anita a verseny szervezője, magyar irodalom és nyelvtan tanár értékelte.
 
Különdíjat kapott Nyulasi Friderika és Szűcs Norman. A versenyt megnyerte Horváth Hanna, 2. helyezést szerzett Gyenes Martin és Kiss Gréta, Szűcs Gergő harmadik lett.
 
 
Gratulálunk!
 
Köszönjük Kozenkow Judit figyelmét, a felajánlott jutalmakat, a verseny szervezésében végzett munkát mindenkinek, aki segítette a lebonyolítást!
 
 

 

DÖK hírek

 
A 2023-24. tanév Munkatervében rögzített időrendnek megfelelően a korábbi évben választott Diáktanács megbízatása lejárt. Az osztályközösségek megválasztották képviselőiket, akiket a mai napon mutatott be iskolagyűlés keretében Antal Ágnes Szilvia DÖK segítő tanár.
 
Hozák Attila intézményvezető megköszönte az előző tanács tagjainak a munkáját, kiemelve Gyenes Martin és Dávid Fanni Stefánia DÖK elnök és elnökhelyettes tevékenységét, majd sok sikert kívánt az új tanácsnak. Kérte, hogy mind az osztályközösségek, mind az egész diákközösséget érintő javaslatokkal, problémafelvetésekkel keressék bátran a most megválasztott képviselők.
 
Az iskolagyűlésen Antal Ágnes bejelentette, hogy az első Diáktanács ülésen az igazgató javaslatára új elnököt és elnökhelyettest választ a testület.
 

 

 

Újabb tanulmányi verseny - ezúttal matematika

 
Köszönjük a XXXV. Zrínyi Ilona Matematika Verseny iskolai fordulója szervezőinek, felügyselő tanárainak - Antal Ágnes Szilvia és Somogyi Alinka - munkáját!
 
 
 

Tanulmányi siker - ezúttal anyanyelvi versenyen

Gratulálunk!

 

Diákavató ünnepség 2023

Az iskola legszebb hagyományai közé tartozik a minden év októberében tartott Diákavató ünnepség, ahol az első osztályos tanulók elmondják fogadalmukat az előttük álló általános iskolás évekre vonatkozóan, és köszöntjük végzős diákjainkat abból az alkalomból, hogy megkezdik utolsó évüket az Angyalffyban, s pályát választanak.
 
Az eseményen a "főszereplők" mellett megjelentek szüleik, nagyszüleik és vendégként köszöntöttük a falu vezetőit - Dr. Maszlavér Petrát és Dr. Kirschner Katalint - valamint a fenntartó Tatabányai Tankerületi Központ képviseletében, Fenyvesi Veronika osztályvezető asszonyt.
 
A DÖK vezetőinek narrációja mellett zajló eseményen szép műsort hallottunk az elsősöktől, melyet Bodrogi Viktória osztályfőnök és  Nagyné Szabó Andrea pedagógiai asszisztens segítségével gyakoroltak be a gyerekek.
 
Felemelő pillanata volt az ünnepségnek, amikor az elsősök - immár angyalffys diákká avatottan - virággal búcsúztak óvónénijeiktől!
 
 

 

"Angyal, vigyél hírt a csodáról" - ünnepi iskolagyűlés az 1956. október 23-i forradalom évfordulóján

Településünk vezetőinek - Dr. Maszlavér Petra polgármester, Dr. Kirschner Katalin jegyző, Virágh Zoltánné önkormányzati képviselő -, valamint szülők, hozzátartozók megtisztelő jelenlétében tartottuk meg az 1956. október 23-i magyar forradalom tiszteletére szervezett ünnepi iskolagyűlésünket. Az Ötvös Ildikó, Tóthné Bikádi Anita, Tassy Miklós által szerkesztett és betanított műsorban felső tagozatos tanulóink történelmi visszaemlékezéssel, versekkel és dalokkal idézték fel a XX. századi magyar történelem talán legmeghatározóbb eseménysorát.
 
A műsor után - a hagyományosan erre az alkalomra meghirdetett - Munkácsy-rajzverseny értékelésére és eredményhirdetésére került sor. Az értékelő gondolatokat, dicsérő szavakat Haller Szilveszter, a művészeti iskola vezetőtanára tolmácsolta, majd kiszólította a teljesítményük alapján a pályázatra érkezett 40 alkotás közül kiemelt festmények, grafikák alkotóit -. Bognár Benjámin, Fekete Csongor, Mészáros Noémi, Somogyi Eszter, Szamosvári Csenge és Tóth Jázmin Bella -, akik könyvjutalomban részesültek.
 
 
 

 

Bolyai 2023 - Matematika csapatverseny eredmények

Gratulálunk a csapatoknak az eredményekhez, mert a feladatok nem a megszokott "iskolás" nehézségi fokon lettek összeállítva, hanem a verseny hagyományaihoz illően gondolkodtatóak, jól szervezett komoly csapatmunkát igénylők voltak. 
 
Eredmények:
 
Angyalffy 3. csapat - Horváth Lili, Kesztyűs Áron, Tulkán Mátyás, Turcsányi Fruzsina Lívia
42 induló között a 33. helyet szerezték meg, azaz az indulók 22%-nál jobbak voltak.
Angyalffy 4/1. csapat - Tóth Jázmin Bella, Szabó Richárd, Zabajnik Dániel
54 induló között a 25. helyet szerezték meg, ezzel az induló csapatok 54%-nál jobb eredménnyel zártak.
Angyalffy 4/2. csapat - Kugli Kristóf, Marosi Gábor Zalán, Kiss Zalán Zoltán
54 induló csapat között a 29. helyet szerezték meg, ezzel az indulók 47%-nál voltak eredményesebbek.
Angyalffy 5. csapat - Dániel Ármin, Kovács Balázs, Szücs Krisztián, Ulbrich Noel
58 csapat között a 45. helyet szerezték beg, amivel az induló csapatok 23%-ánál jobbak voltak.
Angyalffy 6. csapat - Dávid Fanni Stefánia, Fülöp Amira, Kiss Gréta, Rozgonyi Vivien
55 induló csapat között a 37. helyet szerezték meg, amivel a csapatok 33%-nál lett jobb az eredményük.
Angyalffy 7. csapat - Dudás Zoárd, Fekete Csongor, Gregor Bence, Kurucz Péter
32 induló volt, köztük a 19. helyet szerezte meg a csapat, amivel az indulók 41%-nál jobbak voltak.
Angyalffy 8. csapat - Gyenes Martin Mihály, Ecker Roland, Szűcs Gergő
A korosztályban 32 csapat indult, csapatunk a 25. helyet érte el, és a versenytársak 22%-nál jobbak voltak.
 
Köszönjük a részvételt, a felkészítő pedagógusok munkájáért is hálásak vagyunk, gratulálunk az eredményekhez, csak így tovább! 
 
Külön köszönettel tartozunk a szervezőmunkáért Antal Ágnos Szilvia és Somogyi Alinka kolléganőknek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A szülői közösség felhívása

 

Ünnepi iskolagyűlés

Az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő ünnepi iskolagyűlésünkre szeretettel várjuk településünk vezető tisztségviselőit, az intézmények vezetőpit, dolgozóit, a szülőket, nagyszülőket és minden kedves naszályi lakost, aki szívesen tölti velünk a megemlékezés perceit!
 
Az ünnepi műsort Tassy Miklós tanár úr állította össze, betanításában Ötvös Ildikó segített és az iskola felső tagozatos - többségében nyolcadikos - diákjai adják elő.

 

 

A világ legnagyobb tanórája

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével. 

AZ ELSŐ VILÁGMÉRETŰ OKTATÁSI PROJEKT, MELYEN KERESZTÜL MINDEN GYERMEK MEGISMERHETI A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉST SZOLGÁLÓ GLOBÁLIS CÉLOKAT.

A Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája ebben az évben a 10. globális cél:  az egyenlőtlenségek csökkentése.

Ennek jegyében „Mindannyian mások vagyunk” - ez volt a tanóránk címe. A gyerekekkel arról beszélgettünk/tanultunk, hogy a testi fogyatékossággal élő emberek milyen nehézségekkel néznek szembe mindennapi életük során, hogyan tudjuk őket segíteni az életben.

A gyermekek nagyon érdeklődők, aktívak voltak.

Reméljük sokat tanultak belőle!

 

Lázár Ervin Program

 

Kistérségi Atlétika Verseny

Lényegében 3 tusa (vagy próba) lebonyolítási rendben folyt a verseny, melyben távolugrás, kislabda dobás és futás volt a három versenyszám. Gratulálunk Lukács Jázminnak és Rozgonyi Viviennek a kiemelkedő eredményhez, természetesen dicséret illeti a csapat további tagjait.
 
II. korcsoportban lányok - Tóth Jázmin Bella, Takács Szofi, Turcsányi Fruzsina, Matkovicz Linett, Füfa Laura, Horváth Lili; 
II. korcsoportban fiúk - Zubek Krisztián, Gregor Máté, Kiss Erik, Baraté Balázs, Szűcs-Horányi Hunor, Dávid János.
 
 Köszönet a felkészítő tanároknak Willi Attiláné Márti néninek és Tillmann Gábor tanár úrnak!
 

Hagyományos karácsonyi fotózás lesz november 7-én az iskolában

Hagyományosan népszerű iskolánkban a karácsonyi fotózás. Az idei évtől a Napközotthonos Óvodában alkalmazott rugalmas módszer szerint zajlik majd a fotók elkészítése és a nagyításra kiválasztott képekkel kapcsolatos kommunikáció. Olvassák el Kotaska Andrea fotográfus ezzel kapcsolatos levelét, s nézzék meg a mutatványfotókat is! 
 
A megrendelésekkel és egyéb információigényléssel kapcsolatban keressék a Titkárságot vagy Skrabák Tímea pedagógiai asszisztenst, akiknek ez úton is köszönjük a koordinációs munkát!
 

 

Diáksport nap az Angyalffyban

2023. szeptember 29.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 18 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 8 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) elnevezéssel az Európai Sporthét keretében. A program sikere talán leginkább annak köszönhető, hogy minden iskola a saját lehetőségeihez igazítva szervezheti meg a programot, kötöttségek nélkül. Az egyetlen ajánlott programelem mindig az adott évnek megfelelő távolság, vagyis idén 2023 méter lefutása lesz.

Az ESSD-n évről-évre egy fókusztémát is választunk az adott év üzenetéül, ami idén a „ Joy in sport and physical activity/A mozgás öröme!” lesz. Az MDSZ által erre kifejlesztett módszertan az un. diáksportfesztivál, melynek lényege egy színes, szakmailag hitelesen felépített, élményszerű, minden résztvevő gyermek folyamatos aktivitását és sikerélményét biztosító mozgásprogram, amely tanórai, vagy tanórán kívüli keretek között is megvalósítható. Ebben az évben az iskolákat arra invitáljuk, hogy az Európai Diáksport Napjába építsék be a diáksportfesztivált, és ennek mentén állítsák össze a sportprogramjaikat.

Idén is érdemes programunkhoz csatlakozni, mert szerencsés esetben - a mozgás öröménél és egészségre gyakorolt pozitív hatásán túl - még értékes nyereményekhez is juthatunk: 200 iskola egyenként 40.000 forintos vouchert kap, a fődíj pedig 1 db 500.000 forintos, illetve 2 db 250.000 forintos Hervis-voucher. Ehhez mindössze részt kell venned a programon.

Töltsük együtt idén is sportolással szeptember utolsó péntekét!

 

 

 

Millió lépés az iskoládért

 

Tanévnyitó ünnepség

Az iskola indulójára kivonuló osztályközösségeket és pedagógsaikat Pap Norbert igazgatóhelyttes köszöntötte és bejelentette az első osztályosok érkezését, akiket óvodapedagógusaik, gondozóik kísértek át az óvodából az iskolába. Kedves műsoruk után Máriásné Pőcze Márta óvodavezető köszöntötte a csoport osztályfőnökét, napközis nevelőjét, Bodrogi Viktóriát és Németh Nórát.
 
Hozák Attila igazgató évnyitó beszédét így kezdte: " ... az iskolaközösség nevében köszöntjük Bodrogi Viktória elsős diákjait, köszönjük a község óvodapedagógusainak a kicsik felkészítését!
 
 Hálásak vagyunk a tanév technikai előkészítéséért technikai stábunknak - Takács József, Mészáros Istvánné és Sólyom Bálintné - és szintúgy a tanév indításához nyújtott önkormányzati és alapítványi támogatásokért. Gratulálunk Baksa Levinek az új tanévet köszöntő verséhez ... és egyáltalán, sok sikert, tanulmányi és közösségi élményekben gazdag tanévet kívánunk minden angyalffys diáknak és családjuknak!"
 
A tanév előttünk álló feladatai közül az Igazgató kiemelte az iskolai étkezéssel kapcsolatos változásokat, a 4-8. osztályfokon a tanév során megszervezendő méréseket és a takarékossági intézkedésket. Kérte az iskolaközösséget, a szülőket, hogy közös erővel igyekezzünk a kihívásoknak megfelelni.
 
Beszédében bemutatta az új pedagógusokat és beszélt feladataikról is: Antal Ágnes tanárnő lesz az 5. osztály osztályfőnöke, Tassy Miklós tanár úr teljes munkaidőben dolgozik szeptembertől nálunk, és feladata a földrajz-kémia órákon túl a tanulószobai foglalkozások szervezésével, felügyeletével egészül ki. Új pedagógusként Németh Nóra az első osztályosok mellett dolgozik majd. Burayné Varga Gabriella és Sulyok Teréz nyugdíj mellett vállalt óraadói feladatokat, s digitális kultúra tanítására visszatér iskolánkban Takács István tanár úr. A logopédiai foglalkozásokat az EGYMI utazó pedagógusai (Husz Rózsa és sikeres egyeztetéseket követően reményeink szerint Schveininger Beáta) látják majd el.
 
Három napközis és egy tanulószobai csoportot szervezünk, biztosítjuk minden jelentkezőnek a sportköri foglalkozásokat is. Örömteli azonban az is, hogy egyre többen sportolnak a környékbeli sportegyesületeknél.
 
A művészeti iskola vezetőtanára Haller Szilveszter maradt, aki 4 tanulócsoportba szervezi a 6 évfolyamba járó tanulókat. A művészeti iskolában a tanítás a szeptember 4-i héten kezdődik, s ahogy fentebb jeleztük péntekenként Sulyok Teréz festőművész tart festészet tantárgyban műhelygyakorlatot.
 
Az igazgató beszédét követően az iskola indulójának felcsendülő dallamára az osztályok megkezdték a 2023-24. tanév első tanítási napját!
 
 

 

2023/24. tanév előkészítése

 

Nyugdíjba készülő kollégánkat búcsúztattuk

Zombori István tanár úr a következő hetekben már a nyugdíjas éveit előkészítő időszakát tölti (kiveszi éves szabadságát és letölti felmentési idejét), a tanév hátralévő idejében  óráit helyettesítéssel igyekszünk pótolni. 
 
 

 

Támogatásukat kérjük!

 

Iskolagyűlés és díjátadás

A tavaszi szünet után aktuálissá vált iskolagyűlésen felhívni a figyelmet a szélsebesen közelgő tanév végi teendőkre. Hozák Attila intézményvezető és Haller Szilveszter művészeti iskola vezetőtanára emlékeztették a diákságot, hogy ne hagyják jegyeik javítását az utolsó napokra, hanem készüljenek nyugodt körülmények között a tanévzárásra, évzáró dolgozatokra, javító célú feleletekre. Ehhez kérjék tanáraik segítségét.
 
A feladatok számbavétele után díjátadásra került sor, melyben Haller Szilveszter tanár úr értékelte és jutalmazta a művészeti iskola diákjai körében meghirdetett  Köztünk élő Petőfi és a Víz az Élet c. rajzversenyen résztvevők munkáit.
 
Kiemelte: a sok-sok pályamű a frisset, meghökkentőt kereste, fiatalos hévvel, energiával igyekezett elképzelni és bemutatni nemzeti költőnk, Petőfi Sándor alakját, és nem kevésbé a vízgazdálkodással kapcsolatos anomáliákat. Meglepő és ugyanakkor megdöbbentő alkotások is születtek. A közönség (több mint 160 szavazat oszlott meg az alkotások között .... még az óvodások is szavaztak). szavazatai alapján jutalmaztuk a versenyzőket.
 
Dicséretben, oklevél elismerésben és ajándéktárgyban részesült:
Fülöp Amira
Fekete Csongor
Szamosvári Csenge
Tulkán Éva
Szöllősi Balázs
Károlyi Noémi
 
Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük Haller tanár úr szervezőmunkáját!
 
 
 

 

Napközis tábor tervezése

Kérjük a tisztelt Szülőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökökkel, ha szeretnék gyermeküket a táborba jelentkeztetni!

 

Beiratkozás a 2023/24. tanévre

 
A Tatabányai Tankerületi Központ hivatalos hirdetménye a 2023/24. tanévre való beiratkozási időszakról, melyből tájékozódhatnak a beiratkozással kapcsolatos adminisztratív teendőkről.
 
 
Ha további kérdés merülne fel, forduljanak a Titkársághoz, készséggel válaszolunk!
 

 

Húsvétra készülődve ...

Újra meglepett bennünket Újlakiné Pándi Emőke és a Tatai Református Gimnázium Bábcsapata egy nagyszerű előadással Egyszer volt, hol nem volt HÚSVÉT címmel a naszályi Művelődési házban. Iskolánk "apraja" nagyon jól szórakozott a tanulságokban bővelkedő előadáson!
 
Köszönjük!
 
 
 
 
 

Megnyílt a művészeti iskola tavaszi tárlata

A kiállításon egyebek mellett grafikákat, kisplasztikákat, dombornyomatokat, festményeket láthatnak az elmúlt hónapok munkáiból. A kiállításon rendhagyó alkotásokat is láthatnak a Petőfi Emlékév kapcsán. Utóbbiakat díjazzunk a közönség tetszésnyilvánításának arányában!
 
Kérjük, szavazzanak!
 
Köszönjük a kiállításon kiállító "művészeknek" és tanáruknak, Haller Szilveszternek az elvégzett munkát!

 

A Víz Világnapja

 

A víz világnapja alkalmából, a Fenntarthatósági Témahét keretében rövid megemlékezést tartott március 22-én szerdán délelőtt az Angyalffy Mátyás Általános Iskola a Mikoviny Sámuel Naszály környéki vízrendező munkájának tiszteletére állított emlékkőnél. 

Az eseményen közreműködtek az Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjai. A megemlékezőket Hozák Attila igazgató köszöntötte. 

Elsőként Somogyi Alinka pedagógus tartott rövid előadást a víz világnapja kapcsán. Március 22-e a víz világnapja. Egészen 1992-ig nyúlik vissza a története. Célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy ivóvíz készletünk véges, és ezért tegyünk meg mindent vizeink megóvásának érdekében. Emellett 2015-ben a világszövetség célul tűzte ki azt is, hogy 2030-ra minden ember számára biztosítva legyen a tiszta, és egészséges ivóvíz. 1994 óta az ENSZ kijelöl egy témát minden évben, amire az egész esemény összpontosít. Idén, 2023-ban a víz világnapjának szlogenje a "Változtass most!". Ugyanis mielőbbi cselekvésre van szükség. Cselekedeteid, bármilyen aprók is, segíthetnek a világon! Somogyi Alinka rövid előadását követően Hozák Attila igazgató Mikoviny Sámuel naszályi tevékenységét mutatta be. 

Az emlékkőnél az alsós angyalffys diákok a vízvédelemről készített hurkapálcás zászlóikat is elhelyezték egy-egy szál virág mellett, majd közösen énekelték a Tavaszi szél vizet áraszt moldvai-csángó népdalt. 

Az emlékkőnél Naszály Község Önkormányzata nevében Dr. Maszlavér Petra polgármester, Hömöstrei Gyula külsős bizottsági tag és Mátyás Tímea védőnőnk koszorúzott. Mikoviny Sámuel (1698-1750) polihisztor mérnöknek 2020. októberében állított emléktáblát Naszály község önkormányzata.

 Az emléktáblát a Fényes patak hídja mellett helyezték el, azon ponton, ahonnan a mérnök által tervezett és megépített "Szárító csatorna" - mai Fényes patak medre - kezdő szelvénye található. 

Mikoviny Sámuel mérnök a vízügyi ágazatban a pozsonyi és győri vármegyék területén végzett árvízvédelmi, folyószabályozási és tóépítési, valamint Tata térségi lecsapolási munkái által ismert. Emellett elismert bányamérnök, gépészmérnök, statikus, térképész, matematikus, tanár és építész is volt. A Tata-Szomód-Almás-Szőny-Naszály között elhelyezkedő mocsár lecsapolási munkáira, a Komáromi uradalom fejlesztésére a Magyar Kamara adott neki megbízást 1746 szeptemberében. A terület felmérése után még októberben elkészítette a jelentését a költségvetéssel együtt a kamara részére. A vizenyős területet igazából 3-4 vízimalom okozta, melyek a vizet visszatartották, ezzel 1200 ha területet változtattak mocsárrá. Javaslata volt a szőnyi és az almási malmok gátjainak elbontása és két lecsapoló csatorna építése. Az egyiket a terület keleti oldalán Tata-Szomód-Almás vonalában (mai Által-ér medre), a másikat pedig Naszálytól Almás irányába (Fényes patak) hozták létre. Mindkét meder elkészült 1748-ig és a mai napig ellátják feladatukat. A szőnyi malom működéséhez tervezett és épített egy harmadik medret is Naszály irányából, de az a későbbiekben funkcióját vesztette és megszűnt. Munkásságára jellemző, hogy rendszerekben gondolkozott és sokrétű ismerete nagy volumenű feladatok végrehajtását tette lehetővé. Tatai térségi vízrendezési munkáit az első tájrendezési munkaként, annak terveit pedig az első szakszerű rendezési tervként tartják számon. 

Nevét viseli a később a völgyelet mélypontján kialakított meder, a Mikoviny árok.

Hírünk a nagyvilágban:

.https://www.kemma.hu/helyi-kozelet/2023/03/fotok-szemetszedes-rajzok-es-koszoruzas-is-volt-a-viz-vilagnapjan-naszalyon?fbclid=IwAR3mcKpjs47mkxoGs0njGSSK_C8fr5tofcyGAnC6c4vSDNljcCARbO2jKzo

 

Nemzeti ünnepünk, Március 15.

 
 

Iskolaelőkészítő foglalkozások

Tájékoztatjuk az iskolába igyekvő nagycsoportos óvodás gyermekek szüleit, hogy iskolánkban elkezdödtek hagyományos iskolaelőkészítő foglalkozásaink. E találkozások célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek leendő tanítójukkal, az iskolaépülettel és a benne együttműködő felnőttekkel és diákokkal.
 
A foglalkozásokat az alsó tagozatos munkaközösség támogatásával Bodrogi Viktória, a 2023/24. tanévben induló első osztály tanítója tartja.
 
 
Az ismerkedési célú játékos foglalkozásokhoz sok sikert kívánunk!
 
 
 
 

 

Ünnepség az 1848. március 15-i pesti forradalom tiszteletére

Kora tavaszi tanulmányi séta

Iskolánk biológia tanára, Willi Attiláné Márti néni kezdeményezésére szülői támogatással tanulmányi kirándulásra utaztak a 4., 5., 7. és 8. osztály tanulói az alcsúti arborétumba.
 
Köszönjük!
 
 
 
 

Matematika háziverseny

Március 15-i nemzeti ünnephez közeledve egyre többet beszélünk a matematikáról! 
 
A Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2. fordulójára az első iskolai forduló eredménye alapján 9 tanulónkat hívták be a Kőkúti Általános Iskolába. Ennek időpontja február 17-e, péntek lesz.
 
Aktuális hír, hogy február 13-án, hétfőn 14.00 és 15.00 óra között Matematika Háziversenyünket bonyolítottuk le. A már régóta hagyománnyá vált háziverseny egyfordulós, valamennyi évfolyam tanulói részt vehetnek rajta. A feladatsorokat Burayné Varga Gabriella és Antal Ágnes matematika tanárok állították össze az alsós tanítónők bevonásával. A versenydolgozatot 47 diák (35 alsós és 12 felsős) írta meg. A  három tanteremben Somogyi Alinka, Bodrogi Viktória és Antal Ágnes felügyelt. Köszönjük a munkájukat!
 
A verseny eredményhirdetése minden évben a Pí szám világnapjához (03. 14.) közeli időpontban, azaz a március 15-i iskolai ünnepségen történik.
 

 

Farsangi bál 2023

A hagyományokhoz ragaszkodva idén is az Angyalffy Hét záróeseményeként került megrendezésre a farsangi bál. A szervezést a Szülői Közösség vállalta és e vállalásának ismét magas színvonalon meg is felelt, hiszen pörgős, látványos és minden igényt kielégítő programnak lehettünk résztvevői.
 
A műsort Tóth Anikó vezette. Előbb a csoportos produkciók zajlottak, majd szép sorjában bemutatkoztak az egyéni vagy kiscsoportos jelmezesek is.
 
Köszönjük a szülők, nagyszülők, testvérek segítségét a jelmezek elkészítéséhez, színes és látványos jelmezbemutatót láthattunk. A színpadi produkciók között ismét nagy tapsot kapott a tanári előadás!
 
 
HÍRÜNK A NAGYVILÁGBAN
 
A 24 Óra megyei napilap a február 17-i számában részletes beszámolót közölt a 35. Angyalffy Hét programjáról! 
 
Köszönjük Goletz-Deák Viktóriának a cikket!
 
 
Köszönjük a KEMMA.hu beszámolóját!
 
 

Művészetek Palotája

Immár 19. alkalommal rendezzük meg a Művészetek Palotája játékot az iskolában az Angyalffy Hét eseményeinek sodrában ... az idei játéksort Haller Szilveszter és Hozák Attila állította össze, de kaptak ötletet a tantestület más tagjaitól is, amiért hála és köszönet, mert valószínűleg így együtt kellett minden ahhoz, hogy jól szervezett, színes művészeti kavalkád legyen a délelőttből.
 
Az alsó és a felső tagozat külön versenyzett, de a feladatok többnyire azonosak voltak. A bibliai Noé-történet körül forogtak a feladatok, a megvalósításban a formázás, a rajzolás, a papírhajtogatás volt az első óra tehertétele. A második órában "képalkotás szövegre" és "szövegalkotás képesorozat" alapján - ez volt a feladat. A gyerekek fantáziája nem ismert határt, gratulálunk!
 
A harmadik órát origami foglalkozással töltötte mindenki, hogy Noé bárkája megteljen az állatpárokkal, s persze voltak extra feladatok is,melyben névadónk, Angyalffy Mátyás életútjával kapcsolatos rejtvényt kellett megfejteni, vagy ökobuszt kellett "hajtogatni", kifesteni.
 
Az osztályok tagjai és a segítségükre szerveződött tanári "munkaközösség" - tanítók, tanárok, pedagógiai asszisztensek - jól vizsgáztak, minden feladatot időre sikerült megoldani és nagyon magas színvonalon!
 
A gyerekek az utolsó feladatot várták a talán a legizgatottabban, mert a hagyományos papírrepülő hajtogatásban kellett összemérni ügyességüket.
 
A zsűri - Csapó Julianna, Csöllei Fanny, Pap Norbert és Haller Szilveszter - összességében az alábbi döntést hozta:
 
Alsóban tehát győzött az 1. osztály, felsőben pedig az 5. osztály.* 
 
Gratulálunk!
 
 
* A zsűri az egyes versenyszámokban helyezési számokat osztott 1-4-ig, azaz a legjobb 1, a legkevésbé sikeres 4 helyezési számot kapott. Így az nyert, akinek a legkevesebb helyezési száma gyűlt össze a verseny végére.
 

 

Pályaorientációs nap

A 35. Angyalffy Hét programjának részeként szervezte meg a nevelőtestület a pályaorientációs napot, amelyen egykori diákjaink, a község vállalkozói, együttműködő partnereink mutatták be választott szakmájukat és főleg az odavezető utat.
 
Köszönjük Mátyás Tímea, Füfa Péter, Hozák Réka, Pap Fanni, Zabajnik Noémi, Molnárné Ányos Valéria, Nagyné Hermann Zsófia és Lakatos Sándor kiváló vetített képes előadásait, gyakorlati bemutatóit, mellyel hozzájárultak a gyerekek továbbtanulással és pályaválasztással kapcsolatos ismereteinek bővítéséhez - méghozzá játékos-gyakorlatias módon!
 
A művészeti iskolás tanulók Haller Szilveszter és Zombori István tanár urak vezetésével Tatára utaztak, ahol megtekintették a Kuny Domokos Múzeum kiállításait, köztük a Talentum Művészeti Szakgimnázium végzőseinek Tata 2022 c. vizsgakiállítását.
 
 
 

 

Kézzel - lábbal vetélkedő

A 4-8. osztály 4-4 fős csapatai érdeklődve várták a Kézzel-lábbal c. vetélkedő kezdetét, mert új játék lévén nem voltak tapasztalataik, hogy mi lehet ez! A rejtélyes feladatokat Haller Szilveszter és Hozák Attila állította elő, a zsűri elnöke és titkára egyszemélyben Csöllei Fanny volt. A 4 és 5. osztályosokat Kiss Alida és Tóthné Bikádi Anita segítette, a hatodikosokhoz a 7-es Benke Zita ült be, hogy a feladatértelmezésben támaszt nyújtson.
 
Ezekkel a könnyítésekkel tettük igazságosabbá a versenyt, aminek első feladata a Játék a betűkkel volt, amit a "súgó verseny" követett. A betűkirakót a 6. osztály Tengeri herkentyűk, a súgó versenyt a 4. osztály Epic elnevezésű csapata nyerte.
 
Angyalffy Mátyás gyönyörű kézírásának "utánzása" volt a harmadik feladat, melyben Sümegh Anna nyújtott egészen kivételes teljesítményt, A zsűri szintén magas pontszámmal jutalmazta az ötödikesek Senkik nevű csapatának megoldását is. Ezt követte a legkomplexebb feladat, amelyhez minden csapattag aktivitására, kreativitására szükség volt: maori és/vagy dél-amerikai maszkot kellett készíteni. Az internetről nyert minták, ötletek alapján látványos, különleges és szép megoldások születtek.  Ebben a feladatban a 6. és a 8. kapott max. pontot, de a másik 3 csapat is magas pontszámot szerzett. 
 
A verseny ezen a ponton gyakorlatilag holtverseny volt, mert az élen állónak 34 pontja, az őt követő 3 csapatnak 33 és az egyetlen leszakadónak 26 pontja volt.
 
A vetélkedő második részében nyelvújításkor szavakat kellett képi ábrázolásukkal párosítani, illetve üres fém italosdobozokból kellett minél magasabb, de fixen megálló tornyot építeni.
 
A végsőkig kiélelezett, izgalmas versenyt a nyolcadikosok  Ice Ice Baby csapata nyerte, második három ponttal lemaradva holtversenyben a 4. osztály Epic csapata és a 6. osztály Tengeri herkentyűk nevű csapata lett. A harmadik helyezést a 7. osztály Kis pénz, kis foci elnevezésű csapata, míg a negyediket az ötödikesek Senikik elnevezésű csapata szerezte.meg.
 
Gratulálunk!
 
 
Köszönjük a szervezők, a zsűri és a segítő pedagógusok munkáját!
 
 
 
 
 

Megkezdődött a 35. Angyalffy Hét

Az iskola indulójára bevonuló osztályokat, tanáraikat és az ünnepségre érkező vendégeket Gyenes Martin DÖK elnök és Dávid Fanni DÖK elnökhelyettes köszöntötte. Névadónk, Angyalffy Mátyás András 247. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen ismertetett életrajz a korábbi évekhez képest sok-sok újdonságot tartalmazott, hála az Angyalffy-kutatás sikereinek. A Dr. Fülöp Éva Mária agrártörténész, nyugalmazott múzeumigazgató vezetésével folyó kutatások eredményei az iskola földszinti folyósóján található emlékvitrinben olvashatók.
 
A szónokok a 35. Angyalffy Hét programjából kiemelték a hagyományos programokat, mint a Művészetek Palotája és a Farsangi bál, de az újdonságokra is felhívták a figyelmet. Kedden, azaz február 7-én délután a 4-8. osztályos csapatok Kézzel Lábbal című szellemi és ügyességi vetélkedőben mérhetik össze erejüket. Csütörtökön délelőtt tanítás nélküli munkanap keretében pályaorientációs napot tartunk, melyen iskolánk egykori diákjai lesznek a vendégeink, akik naszályi ballagásuk utáni tanulmányaikról, munkába állásukról, választott szakmájukról beszélnek majd.
 
A programismertetés után Ötvös Ildikó tanárnő által vezetett énekkarunk énekelt, majd díjakat adtunk át: az Angyalffy Hét logótervéért Hajnal Dóra kapott jutalmat, majd a Tudás Napja c. vetélkedőnk legjobbajait köszöntöttük oklevéllel és könyvjutalommal: A díjazottak között volt Gyenes Martin és Dudás Zoárd (4-5. hely), Pavlisz Dominik és Ecker Roland (3. hely), Szűcs Gergő (2. hely). A versenyt idén Fekete Csongor nyerte!
 
Érthető módon a legnagyobb tapsot az Év Tanulói kapták, Kovács Balázs az alsóban, Danyi László a felsőben és Takács Stefi Klára a művészeti iskolában!
 
Évtizedes múltra visszatekintő kiemelkedő tanítói munkájáért elismerést és vastapsot kapott Fülöpné Máté Erzsébet, aki a legkisebbek írás-, olvasás- és számolás tanulásának támogatásában ért el kiváló eredményeket!
 
A díjazottaknak gratulálunk, a további programokhoz jó szórakozást!  
 
 
 
 
 
 
 
 

Büszkeségeink!

Sakkhagyományairól méltán ismert községünkben rendezték a 2022/23. tanév Sakk Diákolimpa Megyei Döntőjét. Angyalffys sikereknek örülhetünk, mert Pavlisz Dominik 8. osztályos tanulónk a IV. korcsoportban 1. helyezést szerzett, míg a negyedikes Dániel Ármin a II. korcsoportban 2. helyezést ért el!
 
Gratulálunk!
 

 

A 35. Angyalffy Hét programja

 

 

Ünnepi műsor a Művelődési házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A naszályi Művelődési házban tartott ünnepi műsorban az óvodások, mazsorettek, hangszeres szólisták és a Nosztalgia Irodalmi Színpad műsora mellett iskolánk diákjai is felléptek. A néhány napja az iskolában lebonyolított Népdaléneklési Versenyünk győzteseit "küldtük", hogy képviseljék a magyar népdalkincs segítségével tiszteletünket és elkötelezettségünket a magyar kultúrkincs iránt!
 
Köszönjük Ötvös Ildikó tanárnő - és természetesen a népdaléneklési versenyre felkészítő kolléganők, Török Anita és Fülöp Laura - szervező munkáját, Ildikó néninek külön is a nagyszerű gitárkíséretet! 
 
:-) 
 

 

Népdaléneklési Verseny a Magyar Kultúra Napja, a Himnusz befejezésének 200. évfordulója alkalmából

 
Eredmények:
 
1. osztály
Truszka Zsófia 
Somogyi Alíz
 
Mátyás-Suhajda Enikő
Kiss Botond
 
Kiss Levente
Dombi Milán
 
Különdíj:
Dávid Léna
Kovács Marcell
Válóczi Ferenc Vejke
 
2. osztály
Tarr Vivien Anita
 
Fűfa Laura
 
Bacsa Zalán
Baraté Balázs
 
3. osztály
Zámbó Dorina
 
Gregor Máté
Baksa Levente
 
Nyári Ádám
 
4. osztály
Mészáros Noémi és Bognár János
 
Nagy Léna és Világos Flóra
 
Szakály Attila Vajk és Kovács Balázs
 
Különdíj:
Baranyi Eszter
Bodó Bence
 
5. osztály
Már Hanna          Már Hanna és Fülöp Amira
 
Kiss Gréta           Benke Tünde  és Dávid Fanni
 
Dávid Fanni         Kohl Levente és Parcsami Dávid
 
Emléklap: Takács Jázmin
 
6. osztály
Nyulasi Friderika
 
7. osztály
Gombás Attila és Danyi László
 
Benke Zita és Pap Nóra
 
Bognár Benjámin és Ecker Roland és Mazán Roland
 
Kugli Levente és Gyenes Martin
 
8. osztály
Németh Kristóf és Tóth Kristóf
 
 
A díjazottaknak gratulálunk, a szervezésben és felkészítésben résztvevő kollégáknak - Ötvös Ildikónak, Török Anitának és Fülöp Laurának - köszönjük a munkáját!
 
 
 

 

Szép Magyar Beszéd Kozenkow Andrásné Olvasóverseny 2022

 
 

 

Eredmények:

2-3. osztályosok korcsoportja

1. Fűfa Laura és Zámbó Dorina
2. Deim Hunor, Zabajnik Dániel és Szabó Richárd
3. Horváth Lili és Marosi Gábor
 
Különdíj:
Turcsányi Fruzsina
 
 
 

4-5. osztályosok korcsoportja

1. Szakály Attila és Szűcs Norman
2. Martonics Dorián
3. Nagy Léna
 
 
 

6-7-8. osztályosok korcsoportja

1. Garami Emese és Pavlisz Dominik
2. Szöllősi Balázs és Fekete Csongor
3. Kiss Fanni és Hebling Bettina
 
Különdíj:
Sümegh Anna
 
Gratulálunk és szívből köszönjük a Tóthné Bikádi Anita tanárnő és a DÖK szervezőmunkáját, a sok-sok szép díjat a rendezvényt támogató szervezetnek! 
 
A zsűri tagjainak külön köszönetet mondunk a támogató kritikáért éppúgy, mint a dicsérő szavakért: Virágh Zoltánné, Szabó Szerafina, Tóth Anikó, Hegyiné Bakk Tímea, Somogyi Alinka.
 

 

 

Tanulmányi siker a Zrínyi-matematikaversenyben

 
Gratulálunk!
 

MosolyManók Naszályon

 

Bábelőadás

 

Mozilátogatás

 

Mikulás - futás 2022

A hagyományoknak megfelelően szervezett Mikulás - futás verseny távja 300 m. 
 
 
Helyezések:
 
Óvodások legjobbjai:
Pete Zéti
Fülöp Máté
Bruzsa Bulcsú
 
Tar Anna
László Anna
Seres Kamilla
 
1. osztály legjobbjai:
Lőczi Evelin
Marosi Jázmin
Tóth Leóna 
 
Kiss Botond
Bucsek Benedek
Bruzsa Csanád
 
2. osztály legjobbjai:
Dávid János
Gudmon Benett
Szűcs Horányi Hunor
 
Matkovich Lizett
Horváth Lili
Fűfa Laura
 
3. osztály legjobbjai:
Marosi Gábor Zalán
Tulkán Benedek
Szabó Richárd
 
Takács Szofi
Ötvös Anna
Bárdi Diana
 
4. osztály legjobbjai:
Szakály Attila
Dávid Ármin
Kovács Balázs
 
Bognár Jázmin
Nagy Léna
Mészáros Noémi
 
5. osztály legjobbjai:
Herczegh Benedek
Fülöp Rajmund
Szabó Szabolcs
 
Takács Jázmin
Kiss Gréta
Benke Tünde
Rozgonyi Vivien
 
6. osztály legjobbjai:
Bognár Márk
Dudás Zoárd
Matkovich Attila
 
7. osztály legjobbjai:
Gyenes Martin
Gombás Attila
Kugli Levente
 
Károlyi Noémi
Kiss Fanni
 
A hagyományokhoz az is hozzátartozik, hogy a hetedik-nyolcadik osztály zöme erős sétával teljesíti a távot. Ez a tradíció most sem szakadt meg! 
 
 
Gratulálunk, s köszönjük a rendezvény megtartásához nyújtott segítséget a DÖK tagjainak, P. Tóth Timonnak és segítőinek. A sportszakmai irányítást Willi Attilánénak és Tillmann Gábornak, s a rendezvény összefogását Antal Ágnesnek! 
 
 

 

 

Játékos interaktív természettudományi program 

 

Diákközgyűlés 2022

 

Tanulmányi verseny

A háromfordulós Zrínyi Ilona Matematikaverseny 1., iskolai fordulója november 21-én zajlott az országban, melyen iskolánk 28 tanulója vett részt. Másodiktól nyolcadikig valamennyi évfolyam képviseltette magát. A versenydolgozatok megírását Fülöpné Máté Erzsébet és Antal Ágnes felügyelte. Felkészítő tanítók, tanárok:  Fülöpné Máté Erzsébet, Hegyiné Bakk Tímea, Somogyi Alinka, Bodrogi Viktória, Burayné Varga Gabriella, Antal Ágnes.
 
Résztvevők:
8.
Sümegh Anna
7.
Benke Zita
Ecker Roland
Gyenes Martin Mihály
Pavlisz Dominik
Szűcs Gergő
6.
Baraté Bence
Dudás Zoárd
Fekete Csongor
Gregor Bence
5.
Dávid Fanni Stefánia
Fülöp Amira
Kiss Gréta
Kohl Levente
4.
Dániel Ármin
Kovács Balázs
Szűcs Krisztián
3.
Gregor Máté
Farkas Maximilián
Kugli Kristóf
Marosi Gábor
Tóth Jázmin Bella
Szabó Richárd
Zabajnik Dániel
Valakovics Vendel
2.
Horváth Lili
Kesztyűs Áron
Turcsányi Fruzsina Lívia
 
Sok sikert!
 

 

Tanulmányi siker

 

Márton - napi játékok

Az alsó tagozatos munkaközösség a szülői közösség segítségével tantermi és szabadtéri játékokat szervezett az 1-4. osztály számára. Többek között volt számháború, floorball, Márton-napi transzparens készítés, népi fajátékok és persze lila hagymás zsíros kenyér ... köszönjük a programban résztvevő pedagógusok, asszisztensek és szülők segítségét!
 
 
 

 

 

Magyarország 1956

Az ünnepi műsort az iskola énekkarának és Gregor Bence, Kurucz Péter, Nyulasi Friderika, Takács Stefi, Benke Zita szereplésével Tóthné Bikádi Anita és Ötvös Ildikó rendezte. 
 
Az ünnepségen Haller Szilveszter, a művészeti iskola vezetőtanára az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett Munkácsy-rajzverseny legjobb alkotásait díjazta. 
 
 
 
Eredmények:
 
7-8. osztály
1. Takács Stefi
2. Szamosvári Alex
3. Szöllősi Balázs
 
5-6. osztály
1. Fekete Csongor
2. Bognár Márk
 
Alsó tagozat:
1. Baranyi Eszter
2. Mészáros Noémi
3. Ötvös Anna Sára
    Nagy Stella
 
Különdíjasaink:
Kiss Gréta
Fűfa Laura
Fülöp Amira
Garami Emese
Nyulasi Friderika
 
Gratulálunk!
 

Diákavató 2022

Hagyományaink szerint tettek angyalffys diák-fogadalmat az első osztály tanulói, akiket ebből az alkalomból Máriásné Pőcze Márta óvodavezető, Takács Stefi az iskola Diákönkormányzatának elnöke köszöntött. A fogadalomtételt a nyolcadikosok közreműködésével átvett angyalffys nyakkendő felvétele előzte meg a szülői közönség nagy-nagy tapsával kísérve. Az ünneplő közönség sorai közt foglalt helyet Dr. Maszlavér Petra polgármester és Dr. Kirschner Katalin jegyző, az iskola és az óvoda több főállású pedagógusa és óraadója is.
 
A végzős osztályt Hegyiné Bakk Tímea az elsősök osztályfőnöke köszöntötte abból az alkalomból, hogy megkezdték utolsó évüket az Angyalffyban. Pályaválasztás előtt állnak, amihez sok sikert, kitartást kívánt. Antal Ágnes, a nyolcadik osztályfőnöke az elsősök "mosolygós" ajándékát kapta.
 
A Diákavató immár egy évtizede iskolánk egyik leglátogatottabb rendezvénye. A helyszínt több éve már - a nagy érdeklődésre tekintettel - a Művelődési ház adja, melyet ez úton is köszönünk. Hálásak vagyunk továbbá a Szülői Közösségnek és A Naszályi Tanulóifjúságért Alapítványnak a rendezvény anyagi támogatásáért.
 

 

Bolyai Matematika Csapatverseny

 
Eredmények (induló/helyezés = teljesítménymutató):
 
3. évfolyamos csapataink 54/27 = 50%   és    54/49 = 9%
Kugli Kristóf
László Léna
Marosi Gábor
Szabó Richárd
 
Baksa Levente
Farkas Maximilián
Tóth Jázmin Bella
Valakovics Vendel
 
4. évfolyamos csapataink 51/15 = 71%   és    51/29 = 43%
Dániel Ármin
Kovács Balázs
Szűcs Krisztián
 
Martinics Dorián
Nagy Léna
Ulbrich Noel
 
5. évfolyamos csapatunk 58/35 = 40%
Dávid Fanni Stefánia
Fülöp Amira
Kiss Gréta
 
6. évfolyamos csapatunk 50/20 = 60%
Baraté Bence
Dudás Zoárd
Fekete Csongor
Gregor Bence
 
7. évfolyamos csapataink 31/19 = 39%   és   31/ 22  = 29%
Benke Zita
Kugli Levente Balázs
Szöllősi Balázs
 
Ecker Roland
Gyenes Martin Mihály
Szűcs Gergő
 
8. évfolyamos csapatunk 34/25 =27%   
Simonics Lóránt
Sümegh Anna
Takács Stefi Klára
 
Gratulálunk!

 

 

FIGYELEM!

Módosult a COVID - eljárásrend 2022. szeptember 30-tól:
 

A COVID-19 beteg/fertőzött szoros kontaktjai számára, amikor otthonukat elhagyják, javasolt a maszkviselés 5 napig – a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi és pszichoszociális fogyatékossággal, valamint az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével – különösen a tömegközlekedési eszközön, munkahelyen, köznevelési intézménybenközösségi helyszíneken, egészségügyi és szociális intézményben. Az utolsó expozíciót követő 5 napig a COVID-19 betegségre jellemző tünetek kialakulását önmagukon ellenőrizzék.”

 

Ezt meghaladóan a koronavírus-fertőzés esetén szükséges intézkedésekről szóló tájékoztató elérhetőségét az alábbiakban tesszük közzé:

 

 

 

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/valtoztak_a_covid-19_fertozes_eseten_szukseges_intezkedesek.pdf

 

 

Közlekedésbiztonsági program

A tatai KRESZ, kerékpáros és katasztrófavédelmis ügyességi programban a 2. és a 3. osztály tanulói vettek részt. Köszönjük a szervezők és a kísérő tanárok gondos munkáját!
 
A gyerekek ügyesek voltak, például a katasztrófavédelmis standnál nagyon megdicsérték őket, még ajándékokat kaptak!
Ehhez a programhoz kapcsolódik, hogy október 7-én Komáromban, a Feszty Árpád Általános Iskolában ünnepélyes keretek között köszöntötték a BKA szervezői - a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság és a Tatabányai és Esztergomi Tankerületi Központ - a programba belépő új iskolákat. A már 2-3. évfolyamon is oktató iskolák ennek az eseménynek a keretében vehették át az oktatóprogramhoz szükséges eszközöket, kellékeket, ajándékokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy sok - sok más hasznos eszköz mellett idén 10 rollert is kapott az intézményünk!
 
KÖSZÖNJÜK!
 
 

Október 6. Az aradi vértanúk emléknapja

 
Köszönjük a megemlékezésre műsorral készülő 5. osztály és a felkészülésben őket segítő pedagógusok munkáját!
 
 

Szüreti felvonulás, térbabák, térjelenetek - közkedvelt programok Naszályon

 

 

Elismerés a 2022. évi Naszályi Napok megnyitóján

A díjat Naszály község Képviselőtestületének döntését követően Dr. Maszlavér Petra polgármester adta át. Az átadást követően a jelenlévők gratuláltak egykori igazgatónőnknek, akinek ez úton is kívánunk hosszú boldog nyugdíjas éveket!

 

 

Rendhagyó tanévnyitó ünnepség

Rendhagyó volt abban az értelemben, hogy az időjárás miatt az aulában megtartott évnyitó ünnepség az alsó és felső tagozat számára egymást követő időpontban zajlott ... s ilyen még nem volt!
 
Köszönjük az első osztályosok műsorát, a 3. osztályos Baksa Levente tanévköszöntő versét és Máriásné Pőcze Márta óvodavezető jókívánságait, melyet az első osztály osztályfőnökének, Hegyiné Bakk Tímeának címzett, de az egész iskola számára jól esett: "Sok sikert az új tanévben!"
 
Viszont kívánjuk!
 
 

Tanévnyitó ünnepség és a tanévkezdéssel kapcsolatos információk

 
2022. augusztus 22. 8,30  Nevelőtestületi munkaértekezlet
2022. augusztus 23. 8,30  Konzultáció a javítóvizsgára utasítottak számára
2022. augusztus 25. 8,30  Javítóvizsga a Kossányi-teremben
2022. augusztus 29. 8,00  Tankönyvosztás, szülői nyilatkozatok megtétele iskolai étkezésről, napköziről, sportkörről, szakkörökről, stb.
 
2022. szeptember 1. 8,00  Tanévnyitó iskolagyűlés
 
Az évindító iskolagyűlés után 8,55-től hagyományos "első tanítási napos" napirend lesz az iskolában, azaz osztályfőnöki órákon ismertetjük a házirendet, a tűz- és balesetvédelmi tudnivalókat, a tanév rendjét, illetve az órarendet is bemutatjuk. Ebédet követően a gyerekek hazamehetnek.
 
Kérjük a Szülőket, hogy az étkezdében Zámbó Sándorné intézményvezetővel gyermekük étkezési igényeit egyeztessék! Ebéd után - igény szerint -  gyermekfelügyeletet tartunk. Pénteken (szeptember 2.) rendes tanítás lesz.
 
A szokásos év eleji szülőértekezletek időpontjáról az osztályfőnökök adnak tájékoztatást.

 

 

Erzsébet - tábor 2022

 

 

Ó!

IÓ!

CIÓ!

ÁCIÓ!

KÁCIÓ!

AKÁCIÓ!

VAKÁCIÓ!

 
 

 

 

Tanévzáró ünnepély

 

 

Gyermeknap az iskolában

 

Ballagás 2022

 
 
Gratulálunk ballagó osztályunknak, köszönjük osztályfőnökeik - Dévényi Márta és Tillmann Gábor -, tanáraik áldozatos munkáját és a sok-sok segítséget, támogatást a szülői házaknak, a fenntartó Tatabányai Tankerületnek és Naszály község Önkormányzatának, valamint A Naszályi Tanulóifjúságért Alapítványnak!
 
Sok sikert kívánunk választott pályátokon!
 
A ballagáson Hajnal Kata művészeti és általános iskolai tanulmányai elismerésére részesült dicséretben, míg Bencsik Bence, Csapó Lara, Molnár Péter, Eördögh Boglárka és Várhidi Csenge közösségi és tanulmányi eredményük miatt kaptak nagy tapsot és jutalmat!
 
Hagyomány, hogy hatosztályos gimnáziumba felvett tanulóinktól is a ballagáson búcsúzunk. Buzer Jasmin és Czifrik Julianna kiváló tanulmányi eredményük, szorgalmuk és a tanulmányi versenyeken nyújtott eredményük elismerésére kaptak elismerést!
 
Gratulálunk!
 

Zánka 2022

 

Tavaszi szünet

Tájékoztatjuk a tanulóifjúságot és a szülői házakat, hogy 2022. április 14-től tavaszi szünetet tartunk. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. április 13. (szerda). A szünet utáni első tanítási nap 2022. április 20. (szerda).
 

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

Pályaorientációs napot tartottunk több szakma, foglalkozás, életút bemutatásával, amelyhez településünk ismert személyiségeinek, illetve egykori diákjaink segítségét kértük. Köszönjük, hogy eljött Dr. Nagy Mária (orvos), Mátyás Tímea (védőnő), Maszlavér Edit (gyógypedagógus), Tóth Anikó (kommunikációs és közművelődési szakember), Lukács Róbert (apa és fia) rendőr és katona, akik saját szakmájukról beszéltek és érdekes gyakorlati bemutatóval érzékeltették a gyerekeknek, mit is jelent orvosnak, rádióbemondónak, gyógypedagógusnak, rendvédelmi dolgozónak  lenni. Hogyan válhatnak azzá, milyen szépségei vannak választott pályájuknak.
 
Külön is meg szeretnénk köszönni a Logiscool vezetőinek, foglalkozásvezetőinek, konkrétan Vertényi Évának, hogy az informatika tantermünkben kihelyezett foglalkozást tartottak a felső tagozatos gyerekeknek.
 
 
 
Véber Krisztián, Palotai Bence, Dibusz Bendegúz, Zabajnik Noémi, Barna Boglárka, Szalóki Richárd, Kalóczkai Viktória, Kecskeméti Dorina egykor iskolánk tanulói voltak, s most visszatértek hozzánk, hogy választott szakmájukról tartsanak kiselőadást projektorral, gyakorlati bemutatóval.
 
Köszönjük, s büszkék vagyunk rájuk!

 

Beiratkozás 2022/23-as tanévre

Koszorúzás és megemlékezés a víz világnapja alkalmából a Mikoviny-emlékkőnél

A eseményen megjelentek a község vezetői, Dr. Maszlavér Petra polgármester és Dr. Kirschner Katalin jegyző, és a képviselőtestület több tagja is. A víz fontosságáról, a vízvédelemről Willi Attiláné biológiatanár, Mikoviny Sámuel vízmérnök tájépítő munkájáról Hozák Attila történelemtanár tartott rövid előadást a megjelent felső tagozatos diákoknak. A témával kapcsolatban megosztjuk az ÉDUVÍZIG ismeretterjesztő filmjét:

https://youtu.be/8ncK1U4bY_8

A megemlékezés végén koszorút helyeztek el a Mikoviny-emlékkőnél Naszály község lakosságának nevében Vastagh Gusztáv és Hömöstrei Gyula, a Kulturális Bizottság tagjai, illetve iskolaközösségünk nevében Hozák Attila igazgató, Willi Attiláné munkaközösségvezető és Takács Stefi DÖK elnök.

Az alábbi linkre kattintva megnézheti az eseményről készült riportot a Tata Körzeti Televízió adásában.

https://fb.watch/cl5ZjvgrRr/

 

Iskolaelőkészítő 2022

 

 

Az olvasás és számolás legkiválóbbjait is jutalmaztuk

A 6. osztályosok március 15-i műsorával köszöntöttük nemzeti ünnepünket. A rendezvényen megjelentek Dr. Maszlavér Petra polgármester és Dr. Kirschner Katalin jegyzőasszony, valamint a község intézményeinek vezetői, munkatársai is.
 
Az 1848. márciusi események felidézése és az énekkar által előadott (Tolcsvay László által megzenésített) Nemzeti dal után a matematika háziverseny és a Szép Magyar Beszéd Kozenkow Andrásné Olvasóverseny díjazottjait jutalmazta Antal Ágnes Szilvia a matematika, Tóthné Bikádi Anita pedig a magyar nyelv és irodalom tanításában résztvevő pedagógusok képviseletében.
 
Az oklevelek és tárgyjutalmak kiosztása után Hozák Attila intézményvezető oklevelet és emlékplakettet adott át Pap Norbert intézményvezető-helyettesnek kiemelkedő tanári, oktatásszervezői és vezetői munkájának elismerésére az iskolaközösség hangos tetszésnyilvánításával kísérve!
 
 
Köszönjük a műsorszerkesztésben és betanításban vállalt munkáját Ötvös Ildikó tanárnőnek, az aula díszítésében végzett alkotómunkáját Sulyok Teréz tanárnőnek és művészeti iskolai növendékeinek.
 
Hálásak vagyunk az olvasóverseny díjazásához Kozenkow Judittól kapott ajándékokért!
 
 
A 2021/22. tanévben a március 15-i ünnepségen kihirdetett versenyekben az alábbi részletes eredmények születtek:
 
Matematika háziverseny
 
1. osztály
1. Kesztyűs Áron, 2. Turcsányi Fruzsina Lívia, 3. Tóth Lilla és Dávid János Ferenc
 
2. osztály
1. Szabó Richárd, Tóth Jázmin Bella, 2. Valakovics Vendel, 3. Farkas Maximilián
 
3. osztály
1. Szűcs Krisztián, 2. Kovács Balázs, 3. Dániel Ármin
 
4. osztály
1. Kohl Levente, 2. Kiss Gréta, 3. Fülöp Amira
 
5. osztály
1. Fekete Csongor, 2. Gregor Bence, 3. Dudás Zoárd
 
6. osztály
1. Buzer Jasmin, 2. Benke Zita, 3. Pavlisz Dominik
 
7. osztály
1. Takács Stefi, 2. Sümegh Anna
 
8. osztály
1. Csapó Lara, 2. Molnár Bence Benedek, 3. Várhidi Csenge
 
 
Olvasóverseny
 
1. osztály
1. Horváth Lili, 2. Fűfa Laura és Endrédi Emma, 3. Szűcs-Horányi Hunor és Deim Hunor
 
2. osztály
1. Zámbó Dorina és Zabajnik Dániel, 2. László Léna és Kugli Kristóf, 3. Marosi Gábor
 
3. osztály
1. Szakály Attila, 2. Nagy Léna, 3. Kovács balázs
 
4. osztály
1. Szűcs Norman, 2. Dávid Fanni és Kis Gréta, 3. Buray Gergely Bence
 
5. osztály
1. Nyulasi Friderika és Fekete Csongor, 2. Hebling Bettina és Bognár Krisztofer, 3. Kecskeméti Júlia
 
6. osztály
1. Kiss Fanni és Czifrik Júlia,  2. Buzer Jasmin és Benke Zita,  3. Szűcs Gergő
 
7. osztály
1. Buray Máté Richárd, 2. Garami Emese
 
8. osztály
1. Várhidi Csenge, 2. Csapó Lara
 
 
GRATULÁLUNK  a díjazottaknak, és köszönjük a versenyszervezést a tantárgyakat gondozó pedagógusoknak!

 

 

Március 15-i ünnepségről

 
 

Biztonságos Közlekedés Akadémiája

Már a második tanév programját valósítjuk meg a 2020-ban útjára indult Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű közlekedésbiztonsági oktatóprogramnak. A felmenő rendszerű bevezetésnek köszönhetően az idei tanévben már két évfolyam, az első és a második ismerkedik a gyalogos, majd a kerékpáros közlekedés szabályaival. A program koordinátora KEM-i Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, akik a technikai és elmételi segítségen túl érdekes feladatokkal is bátorítják a nebulókat, színesítik a foglalkozásokat.
 
Gratulálunk a programban elért eredményekhez és köszönjük a gyerekek körültekintő irányítását, bátorítását Fülöpné Máté Erzsébetnek (1. osztály) és Hegyiné Bakk Tímeának (2. osztály).
 
Sok sikert, élményekben gazdag programot!
 
 
 
 

Büszkeségünk

 
 
 

Vigyázz, Kész, Pénz!

 
 
A 7. osztályos Angyalffy Rt (Sümegh Anna, Buray Máté, Simonics Lóránt), valamint a 6. osztályosokból verbuválódott F.N.T. Milliárdosok (Szűcs Gergő, Kugli Levente, Jeles Martin, Ecker Roland) elnevezésű csapataink bejutottak a Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi, gazdálkodási verseny második fordulójába. Köszönjük Nyitrai Ritának a csapatok felkészítését és segítését!
 
Hajrá Angyalffy! 

 

 

Koszorúzási ünnepség Angyalffy Mátyás András születésének 246. évfordulója alkalmából

Az ünnepségen megjelent Dr. Maszlavér Petra polgármester és Fenyvesi Veronika a Tatabányai Tankerületi Központ osztályvezetője. Az évforduló alkalmával Takács Stefi a Diáktanács elnöke idézte fel névadónk élettörténetét, kiemelve tudományos és közéleti munkásságának eseményeit, eredményeit.
 
A koszorúzás után az évfordulóra rendezett tanulmányi és művészeti versenyek díjainak átadására került sor.
 
A Tudás Napja c. műveltségi vetélkedőt ezúttal Csapó Lara 8. osztályos tanuló nyerte Sajóvölgyi Evelin és Takács Stefi előtt. A Művészetek Palotája keretében rendezett rajzversenyt 1-2. évfolyamban László Léna, 3-4. évfolyamban Fülöp Amira, felső tagozatban Hajnal Kata nyerte. A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett népdaléneklési versenyt 1. osztályban Turcsányi Fruzsina, 2. osztályban Ötvös Anna, 3-ban Baranyi Eszter, míg negyedikben Szűcs Norman nyerte.
 
Felső tagozatban a győztesek Szöllősi Balázs, Cselényi Máté és Molnár Péter voltak, míg csoportos produkciójáért P. Tóth Timon, Tóth Kristóf és Buray Máté, valamint Csapó Lara, Eördögh Boglárka, Várhidi Csenge, Bencsik Bence, Lidi Ignác és Németh Máté kapott elismerést.
 
Ebben az évben az ÉV TANULÓJA kitüntetést alsó tagozatban Dávid Fanni, Fülöp Amira és Kiss Gréta, míg felső tagozatban Buzer Jasmin kapta.
 
A művészeti iskolában Hajnal Kata kapta a díjat.
 
A tanulmányi versenyek szervezéséért, a kiváló tanulók eredményes munkájának támogatásáért Dévényi Márta munkájára emlékeztette az egybegyűlteket az intézményvezető, majd ajándékban részesült: Willi Attiláné, Ötvös Ildikó, Sulyok Teréz, Csermák Katalin, Tillmann Gábor, Antal Ágnes és Tóthné Bikádi Anita.
 
Az ünnepi alkalommal a nyári Képzőművészeti Alkotótábor támogatásáért a táborlakók nevében hálából egy festményt adott át a táborszervező Sulyok Teréz Dr. Maszlavér Petra polgármester asszonynak, klérve őt, hogy tolmácsolja iskolánk köszönetét a tábor és általában az intézmény támogatásáért.
 
Az ünnepségen az iskola énekkara közreműködött Ötvös Ildikó vezetésével.   
 

 

A Tatai Körzeti Televízió riportja ezen a linken tekinthető meg:

 

 

Az Angyalffy Napokra időzített versenyek részletes eredményei:

 
Tudás Napja (nevük mögött évfolyamuk számával)
1. Csapó Lara 8.
2. Sajóvölgyi Evelin 7. 
3. Takács Stefi 7. 
4. Tóth Kristóf 7.
5. Sümegh Anna 7.
 
Különdíjas:
Dávid Fanni 4.
Fekete Csongor  5.
Pavlisz Dominik 6. 
Seres Gréta 7. 
Lidi Ignác 8.
 
Művészetek Palotája - rajzverseny
1-2. osztály
1. László Léna
2. Váradi-Marcsa Loretta
3. Ötvös Anna
 
Különdíjas:
Rigó Vivien
Tóth Boglárka
Berczeli Patrik
Turcsányi Fruzsina
Kisari Csenge
Endrédi Emma
Nagy Stella
 
3-4. osztály
1. Fülöp Amira
2. Hevesi Alex
3. Baranyi Eszter
 
Különdíjas:
Kiss Gréta
Torma Vivien
Torma Réka
 
Felső tagozat
1. Hajnal Kata
2. Takács Stefi
3. Sajóvölgyi Evelin
 
Különdíjas:
Kovács Viktória
Bognár Márk
Szöllősi Balázs
Fekete Csongor
 
Valakovics Vendel
Takács Jázmin
Nagy Léna
 
A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Népdaléneklési Verseny győztesei és helyezettjei:
 
1. osztály
1. Turcsányi Fruzsina
2. Molnár Ákos
3. Nyulasi Napsugár
Különdíj:
Endrédi Emma
 
2. osztály
1. Ötvös Anna
2. Farkas Maximilián
3. László Léna
Különdíj:
Szabó Richárd
 
3. osztály
1. Baranyi Eszter
2. Bognár Jázmin
3. Mészáros Noémi
 
4. osztály
1. Szűcs Norman
2. Dávid Fanni
3. Már Hanna
 
6. osztály
1. Szöllősi Balázs
2. Bognár Benjamin, Ecker Roland, Mazán Roland
3. Benke Zita, Károlyi Noémi
 
7. osztály
1. (megosztott díj) P. Tóth Timon, Tóth Kristóf, Buray Máté Richárd
 
8. osztály
Egyéniben 1. (megosztott díj) Cselényi Máté és Molnár Péter
 
Csoportos (megosztott díj) Csapó Lara, Eördögh Boglárka, Várhidi Csenge
Bencsik Bence, Lidi Ignác, Németh Máté
 
GRATULÁLUNK!
 
 
 

Angyalffy Napok - 2022

 
A pandémiás szabályokra figyelemmel szervezzük a névadói napokat. Már a 2022-es országos kompetenciamérés új szabályait, technikáját is gyakorolva digitális formában tartjuk meg a Tudás Napja c. műveltségi vetélkedőnket, melyet a 4-8. évfolyamra koncentrálunk. A sportversenyeket osztálykeretben bonyolítjuk le. 
 
Február 4-én reggel 8,00 órakor tartjuk ai iskolai megemlékezést, koszorúzást és átadjuk a tanév kiemelkedő pedagógusainak és diákjainak az elismerő okleveleket, tárgyjutalmakat. Ekkor hirdetjük ki az Év Tanulója díjat elnyert tanulókat is.
 
Az ünnepségen beszédet mond Takács Stefi, a DÖK elnöke és Hozák Attila intézményvezető. A művészeti iskola hagyományos rajzversenyét Sulyok Teréz vezető művésztanár értékeli. 
 
Az ünnepségen közreműködik az iskola énekkara Ötvös Ildikó vezetésével. 
 

 

Változás az intézmény COVID-protokolljában

Tisztelt Szülők!

 

2022. január 15-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint koronavírus fertőzés megjelenése esetén az Operatív Törzs nem rendel el digitális munkarendet a közoktatási intézményekben. A tájékoztatás értelmében az alábbi változások lépnek életbe:

 

  • Az igazoltan koronavírus-fertőzött diákok 7 napig házi karanténba kerülnek, melyet a háziorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendel el.

Amennyiben valamely tanuló kontaktszemélynek minősül, úgy különbséget kell tenni az oltással már rendelkező és az oltást még fel nem vevő diákok között.

  • Az a tanuló, aki kontaktszemély és már felvette az oltást, nem kerül járványügyi megfigyelés alá, számára jelenléti munkarend szerint oktató-nevelő munka folyik tovább.
  • Az a tanuló, aki kontaktszemély és még nem rendelkezik oltással, 5 napra hatósági házi karanténba kerül, azonban esetében az intézményünk biztosítja az előrehaladáshoz szükséges információkat. (KRÉTA felületen elérhetővé tesszük a tananyagot, valamint a gyermek online formában csatlakozhat a tanítási órához.)

 

01_Táblázat_járványügyi megfigyelés szabályai_dta_fnl.xlsx (10622)

 

Amennyiben a járványhelyzet érinti intézményünk bármely osztályát, a korábbi esetekhez hasonlóan a KRÉTA felületen illetve az osztályfőnökök által jelezzük ezt a kedves szülők felé.

 

Köszönjük együttműködésüket, s vigyázzunk egymásra!

 

Intézményvezetés

 

Diákönkormányzati vezetőket választottunk

A DÖK Szervezeti és Működési Szabályzatának megfelelően a Diáktanács a napokban megválasztotta a tanács elnökét és helyettesét.
A Diáktanács az Intézményvezető javaslatára DÖK elnökké választotta Takács Stefi 7. osztályos tanulót. Helyetteseként a hatodik osztályos Szűcs Gergő kapott megbízást.
 
A tisztségviselők munkájához sok sikert kívánunk!
 

 

Adventi köszöntő

 

Takarító munkatársat keresünk!

 

 

Tájékoztatás a karácsony és újév körüli munkarendről

Tájékoztatjuk az Iskolaközösség tagjait, hogy a december-januári munkarend az előzetesen egyeztetett éves Munkatervnek megfelelően az alábbiak szerint alakul:
 
2021. december 11. (szombat) - Tanítás nélküli munkanap - gyermekfelügyelet sincs
 
2021. december 20. (hétfő) - A téli szünet előtti utolsó tanítási nap
Az év utolsó tanítási napján osztályfőnöki órák keretében ajándékkészítéssel, adventi beszélgetéssel töltjük az időt. A gyerekek ebéd után hazamehetnek, gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik ezt igénylik!
 
2021. december 21. (kedd) - Tanítás nélküli munkanap - gyermekfelügyelet sincs
Megjegyzés: A tanítás nélküli munkanapokon a nevelőtestület nevelési és oktatásszervezési ügyek megbeszélésére tart értekezletet. A gyerekeknek tanítás és gyermekfelügyelet nincs.
 
2021. december 22. - 2022. január 2. - Téli szünet
 
2022. január 3. (hétfő) - A téli szünet utáni első tanítási nap 
 
Az iskolavezetés nevében áldott karácsonyt és eredményekben gazdag új esztendőt kívánok!
 
 
 
Hozák Attila
intézményvezető
 
 
 

Mikulásfutás eredmények

Köszönjük a szervezőknek, az aktív résztvevőknek a nagyszerű programot, a Mikulás bácsinak pedig a sok-sok csokit! 
 
:-)
 

Mikulásfutás 2021

 

Diákközgyűlés 2021

A közgyűlésen a Diáktanács bemutatása után Hozák Attila intézményvezető válaszolt a tanulók közérdekű felvetéseire, kérdéseire, amelyek között kiemelt helyet foglaltak el a szabadidős közösségi tevékenységekkel kapcsolatos kezdeményezések. Az intézményvezető a következő diáktanácsi ülésen ad tájékoztatást a jogszabályba nem ütköző javaslatok megvalósíthatóságáról.
 
Köszönjük Antal Ágnes Szilvia tanárnő szervezőmunkáját!

 

Jótékonysági akció

 

Márton-napi program az alsó tagozatban

Az alsó tagozatos munkaközösség szervezésében szülői segítséggel valósult meg a hagyományos Márton-napi program. Az alábbi képek jól mutatják a program sikerét, amiért köszönet a szervezőknek, közreműködőknek, segítőknek!
 

 

Angyalffy és kora - előadás az IKSZT-ben

 

Segítségüket és aktivitásukat kérjük!

 

Iskolai ünnepség az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

A Himnusz hangjai után Hozák Attila igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Vastag Gusztáv önkormányzati képviselőt. Csapó Lara 8. osztályos tanuló idézte fel a forradalmi eseményeket.
 
 
 
Sulyok Teréz, a művészeti iskola művésztanára a nemzeti ünnep alkalmából meghirdetett Munkácsy-rajzversenyt értékelte, melyet a díjak átadása követett:
 
Az első osztály különdíjat kapott a versenybe való szorgalmas bekapcsolódásukért. A második osztályból László Léna, Tóth Jázmin és Takács Szofi kapott oklevelet és tárgyjutalmat.
 
A 3-4. osztály versenyében 1. helyezést ért el Fülöp Amira, őt követte Világos Flóra és Koch Levente. A korcsoportban különdíjat kapott Hajnal Dóra, Angyal Boglárka, Dávid Fanni és Szamosvári Csenge.
 
Az 5-6. évfolyamban 1. díjat kapott Bognár Márk, a második Szöllősi Balázs lett, míg a 3. helyen Németh Norina, Kovács Viktória és Fekete Csongor osztozott.
 
7-8. évfolyamban Hajnal Kata nyert, második Takács Stefi, harmadik megosztott díjban Sajóvölgyi Evelin és Tulkán Éva részesült. A zsűri különdíját Szöllősi Balázs és Dávid Anna (már a Református Gimnázium tanulója, de művészeti iskolánkba jár) kapta.
 
A műsor összeállításáért köszönetet mondunk Ötvös Ildikónak, a dekoráció elkészítéséért Nyitrai Ritának, a hangosításért Zombori István tanár úrnak.

 

Tanulmányi verseny hírei

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY 2021
 
3. osztály
21. hely    Kovács Balázs, Dániel Ármin, Bognár Jázmin Anna
30. hely    Szakály Attila Vajk, Ulbrich Noel, Martinics Dorián, Szücs Krisztián
 
5. osztály
39. hely    Dudás Zoárd, Fekete Csongor
41. hely    Bognár Krisztofer, Baraté Bence, Gregor Bence
 
6. osztály
10. hely    Buser Jasmin, Czifrik Júlia, Gyenes Martin Mihály
27. hely    Benke Zita, Ecker Roland, Kugli Levente Balázs, Pavlisz Dominik
 
7. osztály
13. hely    Sümegh Anna, Takács Stefi Klára, Simonits Lóránt, Ulrich Máté Márk
 
8. osztály
15. hely    Várhidi Csenge, Bencsik Bence Lajos, Lidi Ignác, Németh Máté
 
A csapatok a Bolyai-verseny hagyományos indulószámát (30-40 csapat/korosztály) tekintve szép és dicséretes teljesítményt nyújtottak, gratulálunk a matematika tantárgyat tanító Bodrogi Viktória (3. o.) és Antal Ágnes Szilvia (5-8. o.) kolléganőinknek.
 
A csapatok tagjai tantárgyi dicséretet és jeles osztályzatot kaptak teljesítményük és szorgalmuk elismerésére!
 
GRATULÁLUNK!

 

Az őszi szünet körüli munkarend

Téjékoztatjuk az Iskolaközösség tagjait, hogy 2021. október 21-én (csütörtökön) megemlékezést tartunk az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve. Az ünnepségen adjuk át a Munkácsy-rajzverseny díjait is. 

 

A gyermekeknek azon a napon 7.45-re kell érkezniük. Kötelező az ünnepi öltözet (lányoknak sötét nadrág vagy szoknya, fehér blúz; fiúknak sötét nadrág, fehér ing). A megemlékezést az iskola aulájában tartjuk, 8.00 órakor kezdődik, és az első tanítási óra időtartamára esik. A második órától kezdődően a nap az órarendnek megfelelően zajlik tovább.

2021. október 25-29-e között a munkatervünkben is rögzítetten őszi szünet lesz. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. november 2. (kedd).

 

Diákavató 2021

Népes közönség előtt köszöntöttük a 2021/22. tanévben iskolánkban általános iskolai tanulmányaikat megkezdő és befejező diákjainkat. Az ünnepségre eljött Fenyvesi Veronika, a Tatabányai Tankerületi Központ osztályvezetője és Dr. Kirschner Katalin, községünk jegyzője is. Elfogadták az elsősök meghívását az őket a korábbi esztendőkben gondozó, nevelő óvónők, s itt voltak a gyerekekkel együtt büszkélkedő szülők, nagyszülők, rokonok is.  
 
A utolsó tanévüket megkezdett osztályt - Tilmann Gábor tanár úr osztályát - Takács Stefi, a Diáktanács elnökhelyettese köszöntötte, majd Fülöpné Máté Erzsébet, az első osztály tanítója kívánt sok sikert az előttük álló tanévhez és a továbbtanuláshoz.  Ezt követően az elsősök fogadalomtételére került sor, majd az angyalffys nyakkendőket és kendőket adták át a végzős diákok. A nyolcadikosok viszontajándékot kaptak az elsősöktől!
 
A napközis óvoda nevében Palástiné Viczena Katalin megható gondolatokkal kívánt sok sikert mind az elsősöknek, mind a végzős osztálynak.
 
Köszönjük a rendezvény megtartásához nyújtott szülői segítséget, és külön köszönet a részletes archiválást biztosító fotókért Kesztyűs-Nagy Viktóriának!
 

 

Köszönetnyilvánítás

Több mint egy évtizede a Szülői Munkaközösségtől kapta az iskola a kerti asztalokat és padokat. Sajnos az idő vas foga és a gyermeki használat kikezdte őket. A napokban kértük, hogy a nyári időszakot követően kerüljenek vissza a berendezések a megszokott helyükre. Ez - köszönet mindenkinek, aki közreműködött - sikerrel megtörtént. A karbantartáskor derült ki, hogy az egyik asztal öntöttvas lába megrepedt, eltört. 
 
Nagy Gyulának, a Weldtech Kft ügyvezetőjének köszönjük, hogy megjavították az asztalt. Hálásak vagyunk Vastagh Gusztáv képviselő úrnak, hogy a szállításban, szervezésben közreműködött!
 
 

 

Rubindiploma 

 

Papírgyűjtés 2021 Ősz

 

 

Munkácsy rajzverseny 2021

Szüreti felvonulás és a térbabák versenye

A Szüreti felvonulás 14 órakor indul a „gólyafészkes buszmegállótól”. A menet útvonala: Gólyafészkes buszmegálló-Rákóczi út-Művelődési ház-Hársfa utca

Sok szeretettel várunk mindenkit a Szüreti felvonulásra 2021. október 2-án szombaton!

-Hársfa-Hársfa utca-Művelődési ház. A menet a Művelődési ház udvarára érkezik vissza.

A menetben felvonulók: Bíró-Bíróné, Schwab 'N' Roll Zenekar, a naszályi óvodások, iskolások, a Szabadidő és a Nosztalgia Klub, a naszályi Welsh Póni-Farm és lovas barátai; csacsi fogat, Sahin Gábor ökrös szekérrel, Gazdler Pál és lovasai, a Sólyom Polgárőr Egyesület lovas polgárőrei, kistraktorok, motorok, bicósok, rolleresek. A menethez bárki csatlakozhat!

A Művelődési ház hátsó udvarán várhatóan 15.00 órától:

-A Schwab 'N' Roll Zenekar műsora

-A gyerekeknek népi játszóház és körjáték Szénási Veronikával

-Borkóstolás

Új közösségi térrel gazdagodott a község

 
 
Olvassátok el a 24 Óra napilapban (KEMMA.hu) megjelent beszámolót a Királyné ülése elnevezésű  közösségi tér avatásáról:
 
 
A programon iskolánkat a 2. és a 3. osztály képviselte Hegyiné Bakk Tímea, Bodrogi Viktória, Török Anita, Széll Panna és Györkös Anita vezetésével. Köszönjük a gazdag természetvédelmi programot Bátky Gellértnek és pedagógusainknak!
 
 
 

Tanévnyitó - 2021/2022. tanév

Rendhagyó módon a 2021/22-es tanévet elindító iskolagyűlést a tanév első tanítási napján, 2021. szeptember elsején reggel tartottuk. Az erős szél és a hangosítási gondok miatt elnézést kérünk első osztályosainktól, a felkészítő óvónéniktől. A rossz körülmények ellenére kiválóan érzékelhető volt, hogy a most általános iskolai tanulmányaikat kezdő tanulóink kiscsoportban kiválóan énekelnek, mondókáznak, sőt néhányan szólóban sem riadnak meg hosszabb versek elszavalásától!
 
Gratulálunk és köszönjük a műsort a felkészítő óvónéniknek, s nektek kedves elsősök!
 
Sok sikert kívánunk az elkövetkező 8 évre!
 
 
Az elsősök bemutatkozó műsorát Baksa Levelne 2. osztályos tanuló kedvcsináló verse követte, majd Hozák Attila intézményvezető foglalta össze rövid beszédben az előttünk álló tanév legfontosabb feladatait, hangsúlyait. Beszédét köszönetnyilvánítással kezdte, hiszen a nyári időszakban sok-sok ember együttműködése, támogatása, szorgalmas munkája kellett ahhoz, hogy zavartalanul indulhasson az oktatás. Ezek között is kiemelte A Naszályi Tanulóifjúságért Alapítvány tankönyvcsere akcióját, amellyel a tanulók és a pedagógusok által kedvelt Mozaik tankönyvcsalád könyveinek beszerzését segítették elő, hála a szülők 1%-os adófelajánlásából származó összegnek.
 
A tanévben 181 tanítási napunk lesz, melyet nyolc tanulócsoportban 155 általános iskolai és 39 művészetis diákkal teljesítünk majd. Új pedagógusok érkeztek az intézménybe: Széll Panna gyógypedagógus, Tassy Miklós földrajz - kémia szakos tanár és Fülöp Laura tanító személyében. Burayné Varga Gabriella óraadóként matematikát fog tanítani, s bár nem ismeretlen iskolánkban, de ebben a jogviszonyban most kezdi meg munkáját!
 
Az osztályfőnöki közösség tagjai: Fülöpné Máté Erzsébet az első, Hegyiné Bakk Tímea a második, Bodrogi Viktória a harmadik és Willi Attiláné a negfyedik osztályt vezeti majd. A munkaközösséget Hegyiné Bakk Tímea irányítja. 
 
A felső tagozatban Tóthné Bikádi Anita az ötödikben, Ötvös Ildikó a hatodikban, Antal Ágnes a hetedikben lesz osztályfőnök. A ballagó osztályt Tillmann Gábor irányítja. A felsős munkaközösségvezető Willi Attiláné. 
 
A művészeti iskolában Sulyok Teréz irányítja a munkát.
 
A tanév kiemelt feladatai közt említette az igazgató az online oktatás idején elszenvedett tanulmányi és közösségi életbeli hátrányok pótlását, az IKT eszközök kiterjedtebb használatát, az empátia-tolerancia-kommunikáció háromszög fejlesztendő kompetenciáit.
 
 
  
Az intézményvezető - Pap Norbert intézményvezető helyettes és Sulyok Teréz, a művészeti iskola művésztanára nevében is - eredményes tanévet kívánva megnyitotta a  2021/22. tanévet.
 
 

 

 

Könyvadomány

Iskolaközösségünk nevében tisztelettel és hálával emlékezünk meg Ambrus Miklós könyvadományáról honlapunkon. A könyvcsomagban kötelező olvasmányok, a magyar és külföldi irodalom általános iskolás korú gyermekeknek szóló regényei találhatók. Könyvtáros tanárunk, Tóthné Bikádi Anita a napokban katalogizálja és helyezi el az iskolai könyvtárban őket.
 
 
Köszönjük!

 

Képzőművészeti Alkotótábor nyílt iskolánkban

 

 
Sulyok Teréz festőművész, művészeti iskolánk vezetőtanárának alkotótársai, barátai részvételével megnyílt a 2021. évi Naszályi Képzőművész Alkotótábor.
 
 
A tábor fő célja Naszály község művészetpártoló hagyományainak ápolásán, a tapasztalatcserén túl a tanulás, az újabb és újabb festészeti technikák elsajátítása, gyakorlása, a művészgenerációk találkozása, együttműködésének segítése. A tábor első napjának programja is ezt szolgálta, hiszen Bánfi József tatabányai grafikusművész előadása és műhelygyakorlata vezette be a tábor heti munkáját.
 
Részletes beszámoló a Hírek/Művészeti iskola menüpont alatt olvasható.

 

Tanévnyitó ünnepség

 

Tankönyvosztás

 

Augusztus 20-i községi rendezvény

Szeretettel ajánljuk a rendezvényt!

 

Iskolakezdő támogatás első osztályosoknak

Rekordszámú, 27 fős első osztály kezdi meg szeptemberben a 2021/2022-es tanévet a naszályi Angyalffy Mátyás Általános Iskolában. Az Önkormányzat felelősséget érez a gyermeknevelő családok iránt, így sok-sok éve már - szűkebb hazánkban is egyedülálló módon -, minden, a naszályi iskolába beíratott elsős kisgyereknek 25.000 Ft értékű, az első osztályos tanítóval, Fülöpné Máté Erzsébettel egyeztetett taneszközcsomagot ad át, ezzel is enyhítve a naszályi családok iskolakezdéssel járó anyagi terhein.

Az előzetesen összeállított tanszercsomagot augusztus 10-én, kedden és 11-én, szerdán vehették át a szülők a Polgármesteri Hivatalban Dr. Maszlavér Petra polgármestertől, Virágh Zoltánné, a Szociális Bizottság elnökétől és Fülöpné Máté Erzsébet tanítónőtől.

A tanévkezdést segítve a szociálisan rászoruló naszályi gyerekek iskolakezdési támogatásban is részesültek: az iskolás gyerekek 15 ezer, a bölcsődés-óvodás gyerekek 7 ezer Ft egyszeri támogatást vehettek át Naszály Község Önkormányzatától.

Köszönet a támogatásért!

Az iskolakezdéssel összefüggő hírünk az is, hogy egy magát megnevezni nem kívánó támogató négy nagy táska alsó tagozatos taneszközzel kívánja segíteni a nehéz helyzetben lévő, gyermeket iskoláztató szülőket. A taneszközök kiosztásáról, felhasználásáról az alsó tagozatos munkaközösség vezetője, Hegyiné Bakk Tímea és iskolánk tanítónői gondoskodnak!

Hálásan köszönjük!

 

Tanévkezdő információk

Tájékoztatjuk az Iskolaközösséget, hogy a 2021/22. tanév előkészítése megkezdődött. Az előzetes tervek szerint alakul az augusztus-szeptember:
 
2021. augusztus 23. hétfő 9,00 órakor
Tanév-előkészítő nevelőtestületi értekezlet
2021. augusztus 25. szerda 8,00 órakor
Konzultáció javítóvizsgára készülőknek (Kossányi-terem)
2021. augusztus 26. csütörtök 8,00 órakor
Javítóvizsga (Kossányi-terem)
2021. augusztus 26. csütörtök 12,00-17,00 óráig
Tankönyvosztás (Bozsik-terem)
2021. augusztus 27. péntek 8,00-13,00 óráig
Tankönyvosztás (Bozsik - terem)
 
Megjegyzés: a korábbi évek jó gyakorlata szerint a tankönyvosztás alkalmával a szülőknek módjuk van nyilatkozni gyermekük napközi/tanulószoba igényéről, bejelenteni a tanuló sportegyesületi tagságát, amely alapján kéri a heti két óra sportkör alóli felmentését. A Gyermek- és Közétkeztetési Intézmény jelen lévő vezetőjénél (vagy munkatársánál) lehet egyeztetni a gyermek étkezési igényéről is.
 
2021. szeptember 1. szerda 8,00 órakor
Tanévnyitó ünnepség 
 
Az első tanítási napon (2021. szeptember 1.)  a tanévnyitó ünnepség után a tanévkezdéskor szokásos tájékoztatókat (tűz- és balesetmegelőzés, házirend, órarend, stb.) tartjuk meg az osztályfőnökök vezetésével, majd ebéd után a tanulók hazamehetnek. Szükség szerint gyermekfelügyeletet biztosítunk 16 óráig. Másnaptól normál rendszerű teljes tanítási napot tartunk.
 
Kérjük tehát a szülőket: a tankönyvosztásra döntsék el családi körben a napközivel (tanulószobával), gyermekétkeztetéssel, sportkörrel, stb. kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, hogy a jelen lévő kollégákkal egyeztethessenek az igényekről, lehetőségekről, feltételekről!
 
A művészeti iskolában az első tanítási nap 2021. szeptember 6. hétfő.
 
Köszönjük!
 
Iskolavezetés
 
 
 
Tájékoztatás  Naszály község Önkormányzata által az 1. osztályosoknak biztosított tanszercsomag átvételéről
 

Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Naszály Község Önkormányzata a 2021-es évben is az 1. osztályos gyermeke részére 25.000 Ft értékű - az első osztályos tanítóval egyeztetett - taneszközöket megvásárolta, támogatva ezzel a naszályi családokat az iskolakezdésben. Az összekészített taneszközcsomagokat 2021. augusztus 10-én 7:00 – 11:00 óra közötti időben és 2021. augusztus 11-én 15.00 - 19.00 óráig vehetik át a Naszályi Polgármesteri Hivatalban.

Szeretettel várjuk az érintett szülőket, gyermekeket!

Jó pihenést, jó készülődést kívánok!

Naszály, 2020. 08. 02.

Üdvözlettel:

Dr. Maszlavér Petra polgármester

KÖSZÖNJÜK!

 

Díjak átadásával zárult a Tanévzáró Ünnepség

Az iskolainduló hangjaira kivonuló osztályokat Pap Norbert köszöntötte, majd Baksa Levente szép versét követően Hozák Attila intézményvezető értékelte az eltelt tanévet. Kiemelte, hogy különösen a digitális tanrend, de a visszatérő jelenléti oktatás is komoly csapdákat tartalmazott.  A nehézségeket - kiemelten a szülői házak segítségével - az iskolaközösség több - kevesebb sikerrel leküzdötte. 
 
 
A 2020/21. tanévben kiemelkedő munkát végző tanulókat jutalmazott az iskola:
 
Az 1. osztályból
Zámbó Dorina
László Léna
Zabajnik Dániel
Tóth Jázmin Bella
Kiss Zalán
Bacsa Máté
 
Baksa Levente különdíjat kapott az iskolai ünnepségeken való szerepléséért.
 
 
A 2. osztályból
Baranyi Eszter
Kovács Balázs
Szakály Attila Vajk
Dániel Ármin
Martinics Dorián
Nagy Léna
Mészáros Noémi
Both Milán
 
A 3. osztályból
Dávid Fanni
Kiss Gréta (a Tudásbajnokság matematika és magyar irodalom versenyében elért eredménye miatt különdíjat is kapott)
Fülöp Amira
Kohl Levente
Szűcs Norman
Herecsényi Máté
 
Takács Jázmin a Kisiskolák Sportversenyében országos döntőbe jutása miatt különdíjat is kapott.
 
A 4. osztályból
Hebling Bettina
Molnár Emma
Fekete Csongor
Matkovicz Attila
Dudás Zoárd
 
Fekete Csongor a Zrínyi Ilona Matematika versenyben elért eredménye miatt különdíjat kapott. Felkészítő tanára Csermák Katalin tanári elismerésben részesült.
 
Az 5. osztályból
Czifrik Júlia
Szűcs Gergő
Tóth Luca
Buzer Jasmin
Pavlisz Dominik
Szöllősi Balázs
Kiss Fanni
 
A 6. osztályból
Dávid Anna Konstantina
Buray Máté Richárd
Takács Stefi Klára
Sümegh Anna
Nagy Réka
Gesztesi Nóra
Sajóvölgyi Evelin
 
Takács Stefi a Kisiskolák Sportversenyében országos döntőbe jutása miatt különdíjban részesült.
 
A 7. osztályból
Várhidi Csenge
Eördögh Boglárka
 
A Művészeti Iskolából
Hornyák Nándor
Várhidi Csenge
Csapó Lara
Hajnal Kata
Takács Stefi
Bognár Márk
Dávid Fanni
Fülöp Amira
Torma Réka
Torma Vivien
Buzer Jasmin
Szöllősi Balázs
Dávid Anna
Tulkán Éva
Garami Emese
Kovács Viktória
Nyulasi Friderika
Szénási Zselyke
Hevesi Alex
 
A Nevelőtestület döntése értelmében az Év Tanulója alsó tagozatban Dudás Zoárd 4. osztályos tanuló, felső tagozatban Várhidi Csenge 7. osztályos tanuló!
 
Az intézményvezető rövid méltatással búcsúzott Dévényi Márta tanítónőtől, aki a következő tanévben más intézményben folytatja munkáját. Márti néni, köszönjük! 
 
 
 
Tillmann Gábor, az intézmény Közalkalmazotti Közösségének vezetője és Pap Norbert intézményvezető- helyettes Hozák Attila intézményvezető méltató szavai közben oklevelet és ajándékcsomagot adott át a továbbképzéseken új képesítést szerzett pedagógusoknak, pedagógiai asszisztenseknek. A Kultúráért Felelős Államtitkárság köszönőlevelét és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ családi tiszteletjegyét iskolánk gyermekes dolgozói kapták.
 
Elismerést, jutalmat kaptak:
Fülöpné Máté Erzsébet
Willi Attiláné
Nagyné Szabó Andrea
Györkös Anita
Török Anita
Tillmann Gábor
Bodrogi Viktória
Tóthné Bikádi Anita
 
Az intézményvezető végezetül Pap Norbert intézményvezető-helyettest köszöntötte, s kiemelte az elmúlt tanév legnehezebb pillanatait, amikor a legnagyobb szükség volt az intézmény munkaszervezetét irányító kiváló vezető munkájára.
 
 

VAKÁCIÓ

Pénteken délelőtt megkapjátok a bizonyítványokat és tiétek a nyár! Fogadjátok meg tanácsainkat:
 
 
Augusztus végén találkozunk!

 

Tanévzáró ünnepség

Amelyik családnak ez az időpont nem megfelelő, kérjük, egyeztessenek az osztályfőnökökkel a bizonyítványok átvételével kapcsolatban.
 
A művészeti iskola a tanévzáróját és a bizonyítványok kiosztását ugyenezen a napon, de 8,00-tól tartja.

 

Ballagás 2021

Megható ünnepséggel búcsúztunk a 2013-2021 között általános és művészeti iskolát végzett tanulóinktól, illetve Dávid Anna 6. osztályos tanulótól, aki jövőre a Tatai Református Gimnáziumban folytatja tanulmányait. A ballagáson megjelentek a község vezető vezetői, tisztségviselői, az egyházak képviselői, az intézmények dolgozói, szülők, barátok, iskolánk egykori diákjai. A Tatabányai Tankerületi Központot Fenyvesi Veronika osztályvezető képviselte.
 
Az ünnepi műsort a 7. évfolyam szervezte Tillmann Gábor vezetésével, s őket segítette a 6. osztály Antal Ágnes irányításával. A műsorban Baksa Levente 1., Molnár Péter 7. és Nagy Réka 6. osztályos tanulók vállaltak szóló szerepet, őket segítette az Ötvös Ildikó vezette kórus.
 
 
 
 
 
 

Fotó: Bottlik Dorina

 
 
Hozák Attila intézményvezető megható búcsúszavait követően Tóthné Bikádi Anita osztályfőnök, illetve Sulyok Teréz, a művészeti iskola vezetője 8 éves munkájuk elismerésére oklevelet és könyvjutalmakat adtak át.
 

Mindenek előtt Sarusné Fliszár Bernadett és Móroczné Takács Mária részére a nyolc éven keresztül végzett szülői munkaközösségi munkájukért, kitartó, támogató hozzáállásukért.

A ballagók közül: 

-         Oláh Virág: közösségi munkájáért, diákönkormányzati tevékenységéért, különböző versenyeken, megyei helyesírási versenyen elért eredményeiért, iskolánk ünnépségein való szavalataiért, áldozatos munkájáért ...

-         Mórocz Izabella: közösségi munkájáért, diákönkormányzati tevékenységéért, diákolimpián való eredményes részvételéért, sporttevékenységéért: az 2019-es országos kisiskolák diákolimiájának kézilabda döntőjében elért 2. helyezéséért, iskolai ünnepségeinken való elkötelezett munnkájáért ...

-         Hetényi Jázmin: példamutató magatartásáért, kiváló együttműködéséért; sporttevékenységéért: az 2019-es országos kisiskolák diákolimiájának kézilabda döntőjében elért 2. helyezéséért ...

-         Szabó Fruzsina: nyolc év alatt tanúsított szorgalmáért ...

-         Gömöri Zsófia: művészeti iskolai munkájáért, pályázatokon való kitűnő teljesítményéért, kreativitásáért, csodálatos festményeiért ...

-         Rózsa Emese Mária: művészeti iskolai munkájáért, ötletdús alkotásaiért, remek eredményeiért ...

-         Sarus Zsanett: sporttevékenységéért: az 2019-es országos kisiskolák diákolimiájának kézilabda döntőjében elért 2. helyezéséért, a digitális munkavégzés alatt tanúsított együttműködő magatartásáért.

-         Giber Szabolcs és Kazai Dávid együttműködéséért, a digitális munkavégzés alatt tanúsított precíz munkájáért.

-         Hebling Nóra Tamara: a 2018-as horvátországi mazsorett európa-bajnokságon csoportban elért 3. helyezéséért.
 
Rózsa Emese a ballagás alkalmából vehette át a Művészeti Iskola Év Tanulója díjat.
 
Gratulálunk!
 
 

 

Tanév vége a Biztonságos Közlekedés Akadémiáján

A közlekedésbiztonsági programban az 1. osztályosok vesznek részt osztályfőnökük, Hegyiné Bakk Tímea vezetésével. Az oktatóprogramot és a hozzá szükséges eszközöket a Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságától és a Tatabányai Tankerületi Központtól kaptuk. A tanévet sikerrel teljesítették a gyerekek, s ehhez gratuláltak a program vezető munkatársai, Tímár Zsuzsanna r. őrnagy, Szabó Adrienn r. százados és Árvai István r. főtörzsőrmester, a település körzeti megbízottja. A tankerületi gratulációt és dicséretet Fenyvesi Veronika, a köznevelési osztály vezetője,  iskolánk fenntartói referense adta át! 
 
A gratulációt és a szupi "fényvisszaverős" matricákat viszontajándék követte, melyet a gyerekek saját kezűleg a vendégek számára készítettek!
 
 
 
A rögtönzött szabadtéri ünnepséget szakmai megbeszélés követte, melyben a program vezetői további támogatási formákról és eszközökről tájékoztatták az intézmény vezetőit. A Biztonságos Közlekedés Akadémiája a felmenő rendszerű bevezetésnek köszönhetően a 2021/22-es tanévben a leendő első osztály bekapcsolódásával már két osztályfokon zajlik majd. A fenntartó engedélyével a közlekedési ismeretek tanulása-gyakorlása a technika és életvitel órák mellett heti egy óra szakköri foglalkozással is kiegészül. 

 

 

Nemzeti Összetartozás Napja

 

Rimanóczy Ildikó: Zúgjatok harangok!

 

Zúgjatok harangok, nagy gyászt hirdessetek,
nem ünnep ez a nap, kisírtak a szemek.
Ne lobogjon zászló, csak gyászos, fekete,
fényben ne csillanjon, csak könnyek permete.

Nem fordult el tőlünk, ne hibáztasd Istent,
hagytuk megtörténni, így elvettek mindent.
Zúgjatok fel ma mind, templomi harangok,
s visszhangozzátok ti, hallgatag havasok.

Sírjatok harangok, nem lesz feltámadás,
történelem szelén nem izzik a parázs.
Százévente a szív hányszor tud eltörni?
Hányszor kell e népet kínpadon gyötörni?

Árvalányhajból ma koszorút fonjatok,
száz év magány után nincs, mit álmodjatok.
Zúgjatok harangok, szirénák sírjatok,
fájó sebeinkre gyógyírt nem hozhattok.

 

Tehetségnapon jártunk

Tehetségnap elnevezéssel szervezett szakmai találkozót a Kőkúti Általános Iskola Matematika Tudásközpontja június elsején az intézmény aulájában. A térség számos intézménye, megyei és partneriskolák, gimnáziumok, szakszolgálati intézmények valamint természetesen tehetséges diákok érkeztek a helyszínre, ahol bepillantást nyerhettek a tudásközpont munkájába.

Iskolánkat Antal Ágnes matematikatanár és két tehetséges diák, Dávid Anna 6. és Buzer Jasmin 5. osztályos tanuló képviselte.

A Kőkúti Általános Iskolában működő Matematika Tudásközpont az országban működő nyolc ilyen tehetségfejlesztő központ egyike. Minden évben négy, két alsó és két felső tagozatos csoportban végeznek tehetséggondozó műhelymunkát. A tudásközpontos műhelyekben a tanulócsoportok a matematika kompetencia területen tehetségígéretként kiszűrt gyerekekből állnak össze. A foglalkozásokon használatos eszközök mindegyike a kombinatorikus készségeket, a kreativitást, az értelmi és az érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, s a rajtuk keresztül megszerzett ismeretek logikus gondolkodásra ösztönzik a diákokat.

 

 

 

Pünkösdi sakkverseny

Szép hagyománya iskolánknak, hogy évente két alkalommal háziversenyben mérik össze tudásukat a sakkszakkör résztvevői. A három "korcsoportban" futó versenyt Dibusz Ferenc szervezte és felügyelte, melyet ez úton is köszönünk, hiszen a járványhelyzet és a digitális tanrend miatt mostoha körülmények különösen megnehezítették a szakkör munkáját.
 
Eredmények:
 
Alsó tagozat 1. osztály:  
 
1. Tulkán Benedek
2. Valakovics Vendel
3. Mészáros Bertalan
4. Farkas Maximilián 
 
Alsó tagozat 2-4. osztály:
 
1. Ulbrich Noel
2. Gregor Bence
3. Fekete Csongor
4. Bognár Márk
5. Kurucz Péter    
6. Kecskeméti Julianna
 
 
Felső tagozat (5-8. osztály):
 
1. Majorits Erik
2. Pavlisz Dominik
3. Ulbrich Kevin
4. Kugli Levente

 

GRATULÁLUNK!

 

A sakkoktatás iskolánk helyi tantervének különlegessége, hiszen az alsó tagozatban órarendbe illesztett "sakklogika" tantárggyal együtt a sakkszakkör speciális, más tudományterületeken is jól alkalmazható készségeket fejleszt. Mátrahalmi Tibor és Dibusz Ferenc munkájának minőségét jelzi, hogy a 15-20 fős sakkszakkör iskolánk legrégebb óta működő csoportja. 

 

 

Visszatérés a jelenléti oktatásba

Tájékoztatjuk az iskolaközösség tagjait, hogy a kormányzati döntéseknek megfelelően az alsó tagozatosok jelenléti oktatásához hasonlóan 2021. május 10-től a felső tagozat évfolyamai is jelenléti oktatásban folytatják a tanévet.
 
Mind a délelőtti tanórák, mind a délutáni különórák, a művészeti iskolai foglalkozások a helyi tantervnek és az éves munkatervnek megfelelően folynak. Kérésükre az osztályfőnökök részletesen ismertetik a tanév hátralévő részének programját, a tanévzárással kapcsolatos események időpontjait!
 
Utóbbiak az iskola honlapján és közösségi oldalán folyamatosan megtalálhatók lesznek.
 
Felhívjuk az Iskolaközösség tagjainak figyelmét, hogy a pandémia-szabályok intézményünkben változatlanok!
 
Iskolavezetés

 

Tanulmányi versenyek eredményei

A járványos helyzet ellenére - bár nehezebb körülmények között - a tanulmányi versenyeken való részvétel a tanév kiemelt feladatai közé tartozik. A mostoha körülmények között még elismerésre méltóbb az a munka és az eredményessége főként, amit Fülöpné Máté Erzsébet és Dévényi Márta tanárnők végeztek tehetséges tanítványaikkal.
 
 
Gratulálunk és köszönjük szépen, büszkék vagyunk!

 

KÖZLEMÉNY

Tájékoztatjuk az Iskolaközösséget, hogy a kormányzati döntéseknek megfelelően 2021. április 19-től az alsó tagozatban jelenléti oktatással folytatjuk a tanévet. A tanítás a megszokott óra- és napirend szerint zajlik, a délutáni fejlesztő- és szakköri foglalkozásokat és a művészeti iskola óráit is megtartjuk. A felső tagozat digitális tanrendben marad 2021. május 9-ig. További részletes tájékoztatásért forduljanak az osztályfőnökökhöz és a művészeti iskola vezetőjéhez!
Az étkezést igénybe vevők a Gyermek- és Közétkeztetési Intézmény közvetlen megkeresésével egyeztessenek a jelenléti oktatásra vonatkozó étkezési igényekről. Az egyeztetést különösen a kedvezményes étkezők esetében végezzék el!
Iskolavezetés
 
 

Beiratkozás a 2021/22. tanév első osztályába

A beiratkozás módjáról, az ahhoz szükséges dokumentumokról készítettünk egy ismertetőt, tanulmányozzák figyelmesen!
 
 
 
Ha kérdésük van írjanak E-mailt:  angyalffynaszaly@gmail.com.
 
 
Tájékoztatásul közöljük a Tatabányai Tankerületi Központ kötelező beiskolázási területekről szóló határozatát:
 
 
 
 
 

Tavaszi szünet

Tájékoztatjuk az Iskolaközösség tagjait, hogy 2020/21-es Munkatervünknek megfelelően  - az előzetes meghirdetett módon - 2021. április 1-től 2021. április 6-ig tavaszi szünet lesz az iskolában. A tavaszi szünet utáni első munkanapon (2021. április 7.) digitális munkarend mellett folyik tovább az oktatás.
 
A tavaszi szünetre jó pihenés, feltöltődést kívánunk!
 
Egyben megragadjuk az alkalmat, hogy köszönetünket és elismerésünket fejezzük ki az iskolaközösség tagjainak - különösen a szülőknek, nagyszülőknek, hozzátartozóknak - az online oktatás körülményei között tanusított együttműködési készségükért, fegyelmükért és nagyfokú türelmükért. Abban bízunk, hogy a pandémia okozta rendkívüli helyzet mihamarabb enyhül és visszatérhetünk a jelenléti oktatás keretei közé. Őszintén reméljük, hogy a tanévet már a hagyományos módon zárhatjuk!
 
Iskolavezetés 
 

 

Emlékeztető

Emlékeztetjük a továbbtanuló tanulókat és szüleiket, hogy az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében a középfokú felvételi eljárás során a módosító tanulói adatlapok előállításának eljárásrendjét az alábbiak szerint változtatja meg.

A középfokú felvételi eljárásban 2021. március 22. és 25. között lesz lehetőség a módosított jelentkezések elektronikus megküldésére a KIFIR rendszerben.

A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szerepelő tanulmányi terület törlése sem. A módosító tanulói adatlap elektronikus formában történő beküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

A  módosító tanulói adatlapok előállítása március 22-étől megkezdhető. A tanulmányi területek módosítására és a programban történő elektronikus megküldésére március 25-én éjfélig lesz lehetőség a KIFIR rendszerben.

Amennyiben nem kívánnak élni a módosítás lehetőségével, úgy további teendőjük nincs, a programfelületre nem kell belépniük.

A módosító tanulói adatlapok előállítása
A módosító tanulói adatlapokat minden esetben az eredeti felvételi lapokkal megegyezően kell előállítani. Az alábbiakban leírjuk az adatlapok előállításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A módosító tanulói adatlapok előállítása általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén:
Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapok előállítását is az általános iskola szervezi meg. Az általános iskoláknak a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítaniuk, a következő módon:

  1. Az általános iskola az általa meghatározott, lehetőleg elektronikus úton, a lehető legrövidebb időn belül egyeztet a tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel. Javasoljuk, hogy a módosítási igényeket a szülőkkel folytatott, az intézmények/tanulmányi területek pontos sorrendjét meghatározó írásbeli kérések alapján adminisztrálja az intézmény. A kinyomtatott módosító adatlapok szülők általi aláírása - a veszélyhelyzetre való tekintettel - idén nem szükséges, ugyanakkor a későbbi viták elkerülése érdekében hangsúlyozottan javasoljuk, hogy az egyeztetés tényét igazoló dokumentumokat csatolják az iskolában megőrzött módosító tanulói adatlaphoz.
  2. A módosítási igények egyeztetése után az általános iskola belép a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program általános iskolai felületére, és ott az egyeztetett módosítási igényeket – a felhasználói útmutatóban leírtak szerint – adminisztrálja. A programban a módosításokat március 22-étől március 25-éig lehet majd adminisztrálni.
  3. Az adminisztrációt követően a módosító tanulói adatlapokat az iskola tanulónként a programban, elektronikus úton továbbítja.
  4. A módosító tanulói adatlap elektronikus továbbításával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.
  5. A módosító tanulói adatlapokat ki kell nyomtatni és meg kell őrizni. A kinyomtatott módosító tanulói adatlapok postázása – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – nem szükséges.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az általános iskolás 8. évfolyamos tanulók szülei számára fejlesztett KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazást lezártuk! Az adatbegyűjtő felület a módosító tanulói adatlapok előállítására nem használható!

Azok a jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is egyéni jelentkezéssel, közvetlenül küldték meg a Hivatal részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig a Hivatal honlapján nyilvánosságra hozott módon.

A módosító tanulói adatlapok benyújtásával kapcsolatban gyakran ismételt kérdések

 

Beiratkozás rendje a 2021/22. tanévre - a Tankerületi Központ közleménye

 
A közlemény nagyobb betűméretben a linkre kattintva nyílik meg:
 
 
Tisztelt Szülők!
 
A járványügyi helyzet miatt most más tájékozódási lehetőséget nem tudunk ajánlani - lévén digitális tanrend a tavaszi szünet végéig -, mint hogy a honlapunk menüsorában található Dokumentumok fül alatt megtalálják az iskolában alkalmazott Pedagógiai Programot és Helyi Tantervet, valamint a hatályos Házirendet is.
 
A Hírekben aktualitásokat olvashatnak, az Archívumban fotómontázsokat láthatnak az iskolai életről, a Közzététel fül alatt pedig a nevelőtestület összetételéről, az iskolai mérésekről tájékozódhatnak!
 
Tudjuk, ez is kevés ahhoz, hogy felelős döntést hozzanak gyermekük beiskolázásáról. Abban bízunk azonban, hogy hamarosan személyesen is bemutatkozhatunk. 
 
 
Addig is éljenek az online kapcsolatfelvétel lehetőségeivel vagy hívjanak bennünket telefonon az Elérhetőségek fül alatt található eléréseinken!
 
Megértésükben bízva a mielőbbi személyes találkozás reményében  üdvözlettel:
 
Hozák Attila
intézményvezető

 

Rendhagyó megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról

Március 15-e a magyar nép méltán legjelentősebb ünnepe. Ünneplőbe öltözött közösségünk évtizedek óta műsorral emlékezik meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagy alakjairól, a történelmi eseményekről. 

 
Idén sajnos nem tudunk személyes találkozással ünnepelni, ezért az éppen 10 éve, 2011-ben készített műsorból idézünk fel egy részletet.

A felvétel elindításához ctrl + kattints a linkre: https://www.youtube.com/watch?v=M6PprkUs3KE&ab_channel=FrimeX
 
Köszönjük egykori diákjaink segítségét, amivel lehetővé tették a felvétel közzétételét. A műsorban közreműködtek: Pap Nóra, Hozák Réka, Juhász Bogi, Varsányi Tamara, Zsebők Bianka, Véber Krisztián, Fekete Petra, Kovács Kyra, Csányi Fanni, Pap Fanni, Kozma Vanessza, Kovács Fanni, Koller Róbert, Mészáros Szabina. A műsort Hozák Attila szerkesztette, a betanításban Ötvös Ildikó és Tóthné Bikádi Anita vett részt. A jelmezeket, kellékeket Herczeg Lászlóné Julika néni, Németh Ildikó és Csonkáné Hozák Anikó tervezték, készítették. A technikai eszközöket és a műszaki támogatást a ZOFI Rendezvényszervező Irodától, annak vezetőjétől Zombori Mihálytól kaptuk. Éljen a magyar szabadság, éljen a nemzet!
 
 
 

A digitális tanrend megszervezéséről 2021. március 5.

Kedves Szülők!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hivatalos tájékoztatása és a fenntartó által kiadott protokoll értelmében 2021. március 8-tól 2021. március 31-ig tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe az általános iskolákban. A tavaszi szünet 2021. április 1-6. között lesz. Az első jelenléti tanítási nap 2021. április 7. (szerda).
A tantermen kívüli digitális munkarend időszakában a kontaktusszám jelentősebb csökkentése érdekében a gyerekfelügyelet sem kerül megszervezésre.
Intézményünk digitális munkarendre történő átállása egy kis időt vesz igénybe, ezért a 2020-21-es Munkatervünk alapján március 12-re tervezett tanítás nélküli munkanapot előbbre hozzuk. Így 2021. március 8-ra tanítás nélküli munkanapot rendelünk el. Ennek megfelelően a digitális munkarend első tanítási napja 2021. március 9. (kedd) lesz.
A hétfői tanítás nélküli munkanapon az osztályfőnökök 9 órától interneten vagy telefonon keresni fogják a tanulókat és Önöket, hogy felmérjék, kik azok, akiknek a digitális munkába való bekapcsolódás problémát okoz.
Kérjük Önöket, hogy a könnyebb átállás érdekében együttműködésükkel segítsék a kollégák és a gyermekek megfelelő munkafeltételeinek megteremtését.
Kedden az órarend szerint indul a digitális tanítás. Ennek egyéb részleteivel még a hétfői napon fogunk bővebb tájékoztatást adni.
Köszönjük megértésüket!
Intézményvezetés

 

 

KÖZLEMÉNY 2021. március 4.

Tisztelt Iskolaközösség!

Kedves Szülők, Tanulók!

 

A mai napon megtartott Kormányinfón rövid tájékoztatás keretében ismertették a koronavírus-járvány elleni védekezés sikere érdekében a közeljövőben alkalmazandó intézkedéseket.

 

A köznevelés területén a szigorítások alapján az óvodák és általános iskolák – bár konkrét dátum nem hangzott el, de feltételezhetően 2021. március 08. (hétfő) napjától 2021. április 07. napjáig – azaz a tavaszi szünet végéig – digitális munkarendre állnak át. A középfokú iskolák tekintetében korábban meghozott ilyen irányú rendelkezésekben nincs változás.

 

A részletrendelkezéseket a szakterületi államtitkárság fogja kidolgozni, így feltételezhetően a hétvégén további információval és pontosítással szolgálhatunk majd.

 

A korábbiakhoz hasonlóan a rendkívüli helyzetre tekintettel minden további lényeges kérdésről - különösen az online tanítás rendjéről, a házi feladatok kiadásának és ellenőrzésének szabályairól részletes tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

....................

 

Kérjük a Szülőket, Gondviselőket, hogy a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban minél előbb egyeztessenek(lehetőleg március 5-én, pénteken) a Gyermek- és Közétkeztetési Intézmény vezetőjével a digitális tanrend idején igénybe vett étkeztetésről.

 

FONTOS!

A vonatkozó szabályok szerint csak ételdobozos kiszolgálással, elvitelre, tehát otthoni fogyasztásra lehet étkeztetést biztosítani. 

 

Megértésükben, együttműködésükben, és a tanulók fegyelmezett és szorgalmas otthontanulásában bízva üdvözlettel:

 

Iskolavezetés

 

 

KÖZLEMÉNY 2021. február 21.

Tisztelt Iskolaközösség!
Kedves Szülők, Diákok!
Köszönjük az együttműködést és megértést a most múló hét második felére, a felső tagozatra elrendelt digitális tanrend sikeres lebonyolításában.Külön köszönet azoknak a kollégáknak, akik az alsó tagozatban biztosították a folyamatos tanítást és azoknak a pedagógusoknak, akik a gyermekfelügyeletben vállaltak túlmunkát. Nehéz időszakot hagyunk magunk mögött.
Hétfőtől újra a régi, megszokott módon jelenléti oktatással folytatjuk munkánkat. Mindenki vigyázzon magára, társaira és tartsa be a járványügyi előírásokat!
Iskolavezetés
 
 
 
 
 
 

HIRDETMÉNY 2021. február 16.

Tájékoztatjuk az Iskolaközösség tagjait, a Szülőket, Diákokat, hogy a fenntartóval való egyeztetést követően a hét hátra lévő tanítási napjaira (2021. február 17-18-19.) digitális tanrendet rendelünk el a felső tagozat számára.

Az alsó tagozat változatlanul jelenléti oktatással folytatja a munkát, tehát a megszokott rendben reggel fél 8-tól jöjjenek iskolába az 1-2-3-4. osztály tanulói.

A felső tagozat óráit online formában tartjuk meg. Ennek megfelelően kérünk mindenkit, hogy az órarendjének megfelelően várja a megszokott platformon (skype) a tanórára való behívást. A jelenlétet az online tanító tanárok ellenőrzik. Az online tanrenddel kapcsolatos kérdésekkel az osztályfőnökökhöz vagy közvetlenül az iskolavezetéshez kell fordulni! A jelenléti oktatás várhatóan a jövő héten hétfőn folytatódik! Mindenki vigyázzon magára és lehetőségei szerint segítse a digitális tanrend körülményei közötti oktatás sikerét!

Köszönettel:

Iskolavezetés

 

 

HIRDETMÉNY

Tájékoztatjuk az iskolaközösséget, hogy a településünk óvodáját érintő covid-karantén miatt elővigyázatosságból - fenntartónkkal egyeztetett módon - az Angyalffy Hét eseményeit néhány héttel elhalasztottuk.
 
Megértésükben bízunk, mindenki vigyázzon magára, tartsa be a járványügyi előírásokat!
 
 
 
 
 

Rendhagyó népdaléneklési verseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 

Díjazottjainkra büszkék vagyunk, gratulálunk nekik. Köszönjük a munkáját a versenyt lebonyolító Ötvös Ildikónak és Bodrogi Viktóriának!

1. osztály

Egyéni produkciók

Rigó Vivien                                                    I. hely

Valakovics Vendel                                        II. hely

László Léna                                                 III. hely

Tulkán Vendel                                              Különdíjas

Bárdi Diána                                                  Dicséretet kapott

 

Csoportos produkciók

Rigó Vivien - Zabajnik Dániel                        I. hely megosztva

Takács Szifi - Tóth Jázmin Bella

Vas Adrienn - Ötvös Anna                            II. hely

Farkas Maxim - Kugli Kristóf                       III. hely

Marosi Gábor - Szabó Richárd                    Különdíjas

Baksa Levente - Csordás Tamás                Dicséretet kapott

 

2. osztály

Egyéni produkciók

Nagy Léna                                                    I. hely

Dániel Ármin                                                II. hely

Kovács Balázs                                            III. hely megosztva

Szakály Attila                            

 

Csoportos produkciók

Szakály Attila - Nagy Léna                             I. hely

Martinics Dorián - Ulbrich Noel                     II. hely megosztva

Mészáros Noémi - Bognár Jázmin

Szamosvári Csenge - Novotni Dzsenifer        III. hely

 

 

3. osztály

Egyéni produkciók

Dávid Fanni Stefánia                                      I. hely megosztva

Takács Jázmin

Fülöp Amira                                                   II. hely

Kiss Gréta                                                     III. hely

Kapinecz Milán                                            különdíjas

Herczegh Benedek                                     dicséretet kaptak

Rigó Petra

Kohl Levente

 

4. osztály

Egyéni produkciók

Szorg Hanna Lili                                           I. hely

Nyulasi Friderika                                          II. hely

Dudás Zoárd                                                III. hely

Kurucz Péter                                                különdíjas

 

5. osztály

Egyéni produkciók

Czifrik Júlia                                                    I. hely

Szöllősi Balázs                                              II. hely

Kiss Fanni                                                     III. hely

Tóth Dorina                                                 dicséretet kaptak

Károlyi Noémi  

 

Csoportos produkciók:

Czifrik Júlia – Tóth Luca                             I. hely

Kiss Fanni – Tóth Dorina                           II. hely

Ecker Roland – Kugli Levente Balázs       III. hely

Danyi László András – Csordás János – Gombás Attila     különdíjas

 

6. osztály

Egyéni produkciók

Takács Stefi Klára                                       I. hely

Németh Kristóf – Tóth Kristóf László         II. hely

Nagy Réka                                                III. hely

Ulrich Máté – Simonics Lóránt                 dicséretet kapott

 

7. osztály

Egyéni produkciók

Molnár Péter                                                I. hely

Várhidi Csenge                                           II. hely

Cselényi Máté                                            III. hely

 

Csoportos produkciók

Eördögh Boglárka - Csapó Lara                    I. hely

Bencsik Bence - Lidi Ignác                           II. hely

Németh Máté - Hornyák Nándor                 III. hely

 

8. osztály

Csoportos produkciók

Molnár Máté - Czirok Milán                            I. hely

Mórocz Izabella - Sarus Zsanett                   II. hely

 

S hogy miben volt rendhagyó? Abban, hogy a járványügyi szabályok betartására ügyelve a versenyt osztálykeretben bonyolítottuk le! Talán kisebb volt a taps hangereje, de a dalok éppen olyan szépen hirdették a magyar kultúra évszázados értékeit, mint a korábbi években!

Köszönjük!

 

 

 

Rendhagyó Angyalffy Hét programja

A hagyományoktól a járványügyi előírások miatt kell eltérni, de tartalmában igyekeztünk hűek maradni a iskolai tradíciókhoz!
A megnyitót, a koszorúzást, a kiemelkedő teljesítményeket nyújtók díjazását online közvetítjük az aulából. A Művészetek Palotája idén rendhagyó rajzóra lesz, s az Angyalffy Kupa sportversenyek is osztálykeretben zajlanak majd. Február 5-én, névadónk születésnapján tanítás nélküli munkanapot tartunk Tudás Napja címmel, ahol tagozatonként küzdenek majd az osztályok a "Legokosabb, legügyesebb, legkreatívabb osztály!" címért.
 
Sok sikert és jó sórakozást kívánunk!

 

A 2020/21. tanév első félévének vége, a második félév kezdete

Tájékoztatjuk a Szülőket, hogy a tanév rendjének megfelelően a 2020/21. tanév első félévének utolsó tanítási napja 2021. január 22. A tanulók eredményéről félévi értesítőt készítünk, melyet a KRÉTA felületen tanulmányozhatnak.
 
A második félév első tanítási napja - az új órarendnek megfelelően - 2021. január 25.
 

Középiskolai felvételi eljárás csúcsidőszakába lépünk

Az alábbi linkre kattintva az Oktatási Hivatal tájékoztatója érhető el az „OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a 2021/2022. tanévre” címmel, mely a 8. osztályos tanulók középiskolai jelentkezéséhez nyújt segítséget.
 
 
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Rendhagyó diákönkormányzati diákavató ünnepség

Mindenki megértéssel fogadta a hagyományos diákavató ünneség október 6-a óta tartó halasztását ... nem várhattunk tovább, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon szűk körű ünnepség keretében köszöntöttük előbb a végzős évfolyamunkat - emlékeztetve őket az utolsó hónapok feladataira és vissza nem térő diákéleti eseményeire. Az elsősök ajándékcsomaggal kedveskedtek Tóthné Bikádi Anita osztályfőnöknek.
 
Ezt követően az aulában, Angyalffy Mátyás András, iskolánk névadójának emléktáblája alatt tettek fogadalmat az első osztályosok és kaptak logós kendőt, nyakkendőt.
 
A DÖK nevében Mórocz Izabella, a hetedikesek nevében Csapó Lara és Várhegyi Csenge köszöntötték Hegyiné Bakk Tímea osztályfőnököt és Györkös Anita pedagógiai asszisztenst a diákavató alkalmából. 
 
Az esemény megszervezéséért köszönetet mondunk Antal Ágnes Szilviának.
 
 

Negró az első osztályban - de nem a Mikulástól!

 
 
 

Megújult a diákönkormányzat

A járványhelyzet miatt különleges eljárással újult meg diákönkormányzatunk. Az első körben az osztályközösségek megválasztották képviselőiket, akik az intézmény Diáktanácsát alkotják. Ők azok, akik a második körben titkos szavazással megválasztották a diáktanács elnökét és elnökhelyettesét:
 
A DIÁKTANÁCS TAGJAI A 2020/2021 –ES TANÉVBEN:

 

DIÁKTANÁCS ELNÖK:

Mórocz Izabella (8. osztály)

DIÁKTANÁCS ELNÖKHELYETTES:

Takács Stefi Klára (6.osztály)

 

 

 

Takács Szofi (1. osztály)

Farkas Maximilian (1. osztály)

Valakovics Vendel (1. osztály)

Bognár Jázmin Anna (2. osztály)

Kovács Balázs (2. osztály)

Dávid Fanni (3. osztály)

Fülöp Amira (3. osztály)

Kiss Gréta (3. osztály)

Dudás Zoárd (4. osztály)

Kovács Viktória Anna (4. osztály)

Ecker Roland (5.osztály)

Pavlisz Dominik (5.osztály)

 Szűcs Gergő (5. osztály)

 Németh Kristóf István (6.osztály)

Tóth Kristóf László (6.osztály)

Molnár Péter Imre (7.osztály)

Oláh Virág (8. osztály)

 
Gratulálunk a tisztségviselőknek, a diákönkormányzat egészének eredményes munkát kívánunk! A tisztújítás lebonyolításáért és a DÖK munkaterv elkészítéséért köszönetet mondunk az osztályfőnök kollégáknak és különösen Antal Ágnes Szilvia tanárnőnek, DÖK segítő pedagógusnak.
 
 

Adveni kézműves foglalkozás

A különleges helyzet ellenére az idei advent sem maradt kézműveskedés, ajándékkészítés nélkül. Egyrészt az osztályokban technika és osztályfőnöki órán volt alkalom szöszmötölni a szülőknek, nagyszülőknek szánt ajándékokkal, másrészt a napközi kínálta időkeretet is kihasználták a gyerekek.
 
A minap a Naszályi Református Egyházközség eszköztámogatásával Török Anita, Györkös Anita és Skrabák Tímea tartott kézműves foglalkozást a gyerekeknek. 
 
Köszönjük szépen!
 

 

Tájékoztatás a téli szünet körüli munkarendről

Tájékoztatom az Iskolaközösséget, hogy a téli szünet körüli munkarendet a 2020/21. tanévre elfogadott Munkaterv alapján alakítjuk ki:

2020. december 11. (péntek)

Hagyományos munkarend szerinti munkanap

2020. december 12. (szombat)

Tanítás nélküli munkanap, a tanulók nem jönnek iskolába. Az iskola zárva tart. Az iskolában gyermekfelügyelet sincs. 

2020. december 17. (csütörtök)  

A szünet előtti utolsó tanítási nap, az ebéd normál rendben történik. 14 óra után napközi, tanulószoba nem lesz, de gyermekfelügyeletet tartunk. A szülők engedélyével (kérésére) a tanulók ebéd után hazamehetnek.

2020. december 18. (péntek)

Igazgatói nap, tanítás nélküli munkanap. Az iskola zárva tart. Gyermekfelügyelet sincs.

Az téli szünet után az iskola legközelebb 2021. január 4-én reggel 7 órakor nyit.

 

Tájékoztatom az Iskolaközösséget, hogy az iskolát a téli szünet alatt nagytakarítással fertőtlenítjük, amiért köszönet a gondnokság dolgozóinak!

 

Az iskola vezetősége nevében áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendők kívánok!

 

Mikulás-infó

Tájékoztatjuk az iskolaközösséget, hogy a járványos időszakra tekintettel a hagyományos Mikulás-futás elmarad, helyette osztálykeretben lesznek a versenyek. Külön köszönet a testnevelő tanároknak a szervezésért!
 
Mottó: a Télapó mindenütt ott van, figyel és jutalmaz! 
 
Mindenki maradjon egészséges, mozogjon, szórakozzon, de figyeljetek egymásra!
 
Köszönjük a versenyek támogatását a Tankerületi Központnak!
 
 

..... és valóban, az I. osztályba személyesen is bekopogott ...
 
 
 
 
 
 

Hirdetmény

 

Egészségnapi teszt eredményei

A versenyben 34 tanuló online, 6 papír alapon kitöltött teszttel vett részt. Közülük 100%-os eredményt ért el:

 

Angyal Boglárka              3.

Fülöp Amira                     3.

Károlyi Noémi                  5.

Mazán Roland                 5.

Németh Norina                5.

Pavlisz Dominik               5.

Szabó Tamás                   5.

Tóth Dorina Regina         5.                        

Tóth Luca                         5.

Buray Máté                      6.

Gesztesi Nóra                  6.

Nagy Réka                        6.

Giber Szabolcs                 8.

Nagy Kevin Aurél             8.

 

Gratulálunk, s köszönjük a teszt feltöltését és értékelését Pap Norbertnek!
 
A díjakat a versenyzők osztályközösségükben kapták meg a plakátverseny díjaival együtt!
 
 

Megjelent az Iránytű

A 8. évfolyamosok pályaválasztását segítő kiadványt ajánlunk. Letöltése a linkre kattintva ...
 

 

Egészségnapi plakátverseny eredményei

Alsó tagozat egyéni rajzok:

Ötvös Anna 1.

Bognár Jasmin 1.

Takács Sofi 1.

Rigó Vivien 1.

Világos Flóra 2.

Mészáros Noémi 2.

Takács Jázmin 3.

Schlégl Zétény 3.

Dávid Fanni 3.

Fülöp Amira 3.

Rigó Petra 3.

Kovács Viktória Anna 4.

 

Csoportos produkciók alsó és felső tagozatban:

1. osztály közös plakátja a kis rajzokkal

3. osztály közös plakátja a kis rajzokkal

Szorg Hanna 4. és Nyulasi Friderika 4.

Buzer Jázmin 5. és Dávid Anna 6. 

Szöllősi Balázs 5. és Garami Emese 6.

 

Felső tagozat egyéni rajzok:

Tóth Luca 5.

Szöllősi Balázs 5.

Czifik Júlia 5.

Nagy Réka 6.o

Tulán Éva 6.o.

Csapó Lara 7.

Róza Emese 8.

 

Köszönjük a szép alkotásokat és gratulálunk a díjazottaknak. Külön köszönet a verseny szervezőjének, Sulyok Teréznek! Az alkotásokból az iskola aulájában kiállítást rendezünk, amely karácsonyig lesz látható. Ízelítőnek néhány plakát ...

 

 

Köszönetnyilvánítás!

Iskolánk pedagógusai, pedagógiai asszisztenseinek, technikai dolgozóinak nevében szívből köszönjük a Güntner Tata Kft és a Béres Gyógyszergyár Zrt vezetőinek a járványügyi védekezésünkhöz nyújtott segítséget. Célunk, hogy a jelenléti oktatást fenntartsuk, a szülők munkahelyeiken zavartalanul tudjanak teljesíteni.
 
 
 
 

 

Egészség-napi program

 

Márton-napi mesedélután

Szénási Veronika zenés mesejátékával köszöntöttük - a járványügyi előírásokra figyelemmel -  az idei Márton-napot. Köszönjük a 4. és a 3. osztály tanulóinak, napköziseinek nevében! Veronika Örök életre vágyó királyfi című előadása nagy sikert aratott!
 
 
 
KŐSZÖNJÜK!
 

 

 

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk az Iskolaközösséget, hogy 2020. november 23-án (hétfőn) áramszünet miatt rendkívüli tanítási szünetet tartunk, melynek tankerületi egyeztetése folyamatban van. Az elmaradt tananyagot terveink szerint - külön tanítási nap elrendelése nélkül - az tanítási szünetet követő munkanapokon pótoljuk. 
 
A pótlásra vonatkozó órarendet a KRÉTA felületen tesszük közzé. 
 
 
Iskolavezetés

 

Büszkék vagyunk!

 

 

Ünnepi hangulatban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójára jelen körülmények között az 1-5. osztály és a felsőbb évfolyamok külön programot szerveztünk, de mindenki számára ünnepi készülődést jelentett Ötvös Ildikó aula-fotókiállítása, ami a forradalom eseményeit mutatta be naptárszerű feldolgozásban. 
 
Az 1-5. osztály osztályfőnöki órán emlékezett meg az '56-os forradalom és szabadságharc legfontosabb eseményeiről, történelmi, társadalmi tanulságairól. Megismerkedhetett a történet kiemelkedő alakjainak szerepével, sorsával. 
 
A 6-8. évfolyam a Malom közben lévő hídhoz vonult, hogy részt vegyen a község lakóval és meghívott vendégeivel együtt az ünnepi megemlékezésen és az erre az alkalomra időzített Mikoviny-emléktábla avatásán. A rendezvényen részt vettek Dr. Maszlavér Petra polgármester és Dr. Kirschner Katalin jegyző, valamint az emléktáblát állító községi önkormányzat képviselőtestületének tagjai, az intézmények vezetői, munkatársai. Meghívott vendégeink között ott volt  Molnár András vízügyi szakmérnök, Bátky Gellért Tibort természetvédelmi őrkerület-vezető. 
 

Mikoviny Sámuel életútját, munkásságát és naszályi kötődését Molnár András, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségének vezetője idézte fel. 

Mikoviny Sámuel 1698-ban a felvidéki Ábelfalván született kisnemesi családban. A pozsonyi evangélikus lyceumi tanulmányai után német nyelvterületen lévő egyetemeken - Aldorf, Nürnberg, Jéna -  tanult. Mikovinyt tudománytörténelmünk kiemelkedő matematikusként, bánya-, víz- és építőmérnökként, térképészként tartja számon, de hadmérnöki tevékenysége is kiemelkedő.

Tájépítészeti szempontból egyik legjelentősebb munkája a tatai Öreg-tó és a Cseke-tó szabályozása volt. 1746-ban gr. Esterházy József felkérésére mérte fel és készítette el a Tata - Almás - Szomód - Naszály - Szőny közötti mocsaras terület csatornázási tervét.  Alapos tanulmányozás és gondos hidraulikai számítások után ma is korszerű javaslatot fogalmazott meg a tatai uradalom számára: a mocsarat tápláló Által-ér (Öreg-tó) vizét jobbra, az almási dombvonulat peremén, míg a Fényes-források vizét balra, Naszály irányában, szintén a dombok lábánál mesterséges mederben vezette el. 

Az így utánpótlás nélkül maradt mocsárvizet több ágból álló csatornahálózat gyűjtötte össze és vezette Almásnál a Dunába. A Mikoviny-ároknak nevezett csatorna a mai napig őrzi nevét.

Mindezek hatására - amellett, hogy a térség klímája egészségesebbé vált-, jelentős méretű, különböző értékes mezőgazdasági tevékenységek folytatására alkalmas földterület nyílt meg. 

1751-ben Habsburg Mária Terézia királynő a Dunán hajózva Almásnál partra szállt, és „bőrös csézán” végighajtatva a falun személyesen is megtekintette a lecsapolt területeken virágzásnak induló gazdálkodást. 

Mikoviny a ma ismert, „csak” az adottságokat rögzítő térképkészítésen messze túlmutatóan járt el. Adatokat szolgáltatott a múltra, az akkori jelenre és a jövőre. A múltat főleg az építészeti emlékek bemutatásával érzékeltette. A jelennek a táji adottságokat és azok hasznosítási lehetőségeit tárta fel. Célja volt „ugyanakkor megmutatni azt is, hogy az egyes vidékek miben szenvednek hiányt, és hogyan lehetne azt felszámolni”. A jövőre vonatkozóan az előnyösebb feltételek megteremtésének lehetőségeit kívánta bemutatni. Ezek „a szántóterületek növelése, felújítása, a vizek lecsapolása, a száraz vidékek öntözése, az árvizek elhárítása, malmok, üzemek” építése, az úthálózat fejlesztése, a „természetes kincsek haszonnal való feltárása”. Mikoviny érdeme a Duna Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyei szakaszának, az ország összes nagyobb folyó- és állóvizének szabályozása vagy legalábbis felmérése, szabályozási terveik készítése. 

Ezen munkássága miatt az első magyar vízügyi mérnöknek tekinthető, halála is ehhez kapcsolódik: 1750-ben a gátakon végzett munkák során súlyosan megfázott, Trencsényben hat napig tartó betegeskedés után meghalt. 

A táblát Dr. Maszlavér Petra polgármester és Molnár András szakaszmérnökség vezető leplezte le. 

... o ...

Az emlékkövet a tardosi kőfejtőből Budai Attila ügyvezető úr adományozta községünknek. Az emlékhely megtervezésében Bán Gellért nyújtott szakmai segítséget, az emléktáblát Stummer Balázs készítette. Az emlékkő szállításában Szakály István, felállításában, környezetének kialakításában Stummer Balázs és Dibusz Ferenc vállalt oroszlánrészt helyi vállalkozók segítségével. A táblán látható bronz Naszály község címer Gáspár Pál Szilveszter ötvös kezemunkáját dicséri. Az emlékhely információs tábláját a Bazalt Kft munkatársai készíttették el, szövegét és képanyagát Bán Gellért és Hozák Attila szerkesztette.

 

 

Ez úton mondunk köszönetet mindazoknak, akik adományaikkal vagy kétkezi munkájukkal is segítették, támogatták az emlékkő, az emléktábla és az információs tábla elkészültét. 

 

Az ünnepséget követően a felsőbb évfolyamok diákjai az 1956-os forradalom eseményeit felidéző dokumentumfilmet néztek meg a Művelődési házban. A filmvetítés előtt Sulyok Teréz festőművész és Hozák Attila intézményvezető a Munkácsy-rajzverseny felső tagozatos díjazottjainak oklevelét és díjait adta át:

 

Felső tagozat 7-8. osztály:
1. Gömöri Zsófia
2. Csapó Lara
 
Felső tagozat 5-6. osztály:
1. Szllősi Balázs
2. Tulkán Éva
2. Buser Jasmin
3. Takács Stefi
3. Dávid Anna
Gratulálunk!
 

Biztonságos Közlekedés Akadémiája az Angyalffyban

Eszközátadó rendezvényen voltunk Esztergomban, ahol a Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű programunkhoz kaptunk eszközöket. 

A közlekedésbiztonsági oktatóprogramot a Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács kezdeményezésére a Tatabányai és az Esztergomi Tankerület 3-3 iskolájában illesztették a mundennapi általánosiskolai oktatásba, köztük iskolánban is. 

Az eseményen részt vett  Farkas Gábor r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, aki köszöntőjében támogatásáról biztosította a programban dolgozó pedagógusokat, és rendkívül hasznosnak nevezte a kezdeményezést. Modern világunkban mindenki közlekedik. A legkisebbek is. A Főkapitány a közlekedési szabályok állandó megújulásáról, változásáról is beszélt. Felhívta a figyelmet az ismeretek frissítésének szükségességére.  

Milus Gábor r. ezredes, a program irányítója beszédében egyebek mellett megköszönte a most átadásra került 3 komplett mobil KRESZ-park eszközeit a támogatóknak, s jó munkát kívánt a megjelent pedagógusoknak, rajtuk keresztül a tanulóknak is. Reményét fejezte ki az iránt, hogy a tankerületek által finanszírozott szakköri órakeretben elvégzett munka hatására csökken a jövőben a gyermekbalesetek száma.

Ezt követően a BKA programban résztvevő iskolák vezetői és pedagógusai megnézték, kipróbálták, majd jelképesen birtokba vették az eszközöket: mobil közlekedési táblákat, jelzőlámpákat, zebrát, oktatótáblákat és 3 különböző mérető gyermekkerékpárt.

A kerékpárokat már el is szállították iskolánkba. A mobil KRESZ-park eszközeit a programban szintén résztvevő tatai Vaszary Általános Iskolában tároljuk és onnan szállítjuk majd Naszályra, ha olyan közlekedésbiztonsági programot szervezünk, amihez több eszközre van szükségünk, mint amennyivel jelenleg rendelkezik az intézményünk. 

Hasznát fogjuk venni!

KÖSZÖNJÜK!

https://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/bringakat-es-kresz-palyaelemeket-kapott-hat-iskola-2020-10-15-184959

 

 

Október 6. Az aradi vértanúk emléknapja

Csendes megemlékezést tartottunk az iskolában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírhalált halt hősök tiszteletére. Köszönet illeti az 5. osztályt és osztályfőnökét Ötvös Ildikót az aulában rendezett kiállításért!
 
 
 

Tájékoztató anyagok, szabályzatok a COVID-19 járvány időszakára

A járványügyi előírások, tanácsok honlapunk Dokumentumok/Házirend oldalán tanulmányozhatók!
 
Köszönjük!
 

Tanévnyitó ünnepség

A 2020/21. tanév éppen úgy kezdődött, mint az előző 62 év - felsorakoztak az osztályok, mellettük bizakodással telt arccal osztályfőnökeik álltak. Szemben velük szülők, nagyszülők, hozzátartozók, a település és az iskola vezetői foglaltak helyet. 
 
Bátorító taps kísérte az első osztályosok bemutatkozását és a köszönet szavaival vette át Hegyiné Bakk Tímea tanítónő az óvónőktől a gyerekeket.
 
Épp úgy, mint 62 éven át .... vagy mégsem!
 
Az intézményvezető beszéde magyarázatul szolgált az apró eltérésekre - a szülők, a diákok nem mentek az iskolaépületbe az évnyitó előtt, hogy megnézzék szépen kitakarított osztályukat, a tetőtérben kialakított "igazi moziszékes" filmklubot, a könyvtárat. 
 
Az osztályközösségek felsorakozásában furcsa volt a 1,5 méteres távolságtartás, elmaradtak az ilyenkor megszokott "összepacsizások", ölelekezések, kézfogások ... mindenki tudja, járványhelyzet van!
 
Az igazgatói beszéd jobbára erről szólt: fertőtlenítés és távolságtartás. Mindenkit érint és áthatja az iskolai élet egészét!
 

"Tartsuk be a szabályokat, figyeljünk magunkra és társainkra! Ez a legfontosabb, hogy sikeres és rendkívüli események nélküli, eredményekben és élményekben gazdag tanévet zárhassunk jövő júniusban!

Ehhez kívánok erőt, egészséget!"

 

 
 
 
 

 

Biztonsági szabályok, röviden!

 

A 2020-2021. tanév előkészítésével és indításával kapcsolatos információk

2020. augusztus 24.                       Előkészítő munkaértekezlet a Nevelőtestület tagjai számára   09,00
2020. augusztus 25.                       Konzultáció                            09,00-10,00
2020. augusztus 26.                       Javítóvizsga                           09,00-11,00
2020. augusztus 27.                       Tankönyvosztás                     12,00-17,00
2020. augusztus 28.                       Tankönyvosztás                     08,00-12,00                            
2020. augusztus 31.                       Nevelőtestületi értekezlet      13,00-16,00
                                                       Tanévnyitó ünnepség             17,00
2020. szeptember 1.                      Első tanítási nap                     07,45-től
 
A tanév előkészítésével és indításával kapcsolatos események részleteiről folyamatosan bővülő tájékoztatást adunk!
 
Iskolavezetés
 

Képek iskolánk elmúlt tanéveiből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

GYÁSZKÖZLEMÉNY

Megrendüléssel értesítjük az iskolaközösséget, egykori pedagógusainkat és tanulóinkat, hogy Sárosi Béla, iskolánk nyugalmazott igazgatója, aki 1963-tól egy évtizeden át vezette iskolánkat, életének 88. évében 2020. május 8-án elhunyt. 
 
 
Emlékét megőrizzük!

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gratulálunk a versenyzőknek, külön a díjazottaknak és köszönjük a versenyt szervező Tóthné Bikádi Anita, az alsó és felső tagozatos munkaközösségvezetők és tanítók, tanárok felkészítő és szervező munkáját!

 

 

X. Adventi Sakkverseny az Angyalffyban

Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre az adventi időszak kedvelt versenye. 24 versenyző 3 csoportban játszott a végső győzelemért. Az eredményhirdetés alkalmával Dibusz Ferenc, a sakkszakkör vezetője okleveleket, díjakat adott át a legjobbaknak. 
 
Köszönjük a szakkör szorgalmát, Feri bácsinak a türelmes oktatómunkát és a verseny lebonyolítását!
 
Eredmények:
 
A csoport
1. Czuczik Patrik
2. Majorits Erik
3. Faragó Roland
 
B csoport
1. Kugli Levelne
2. Csabán Bálint
3. Csabán Laura
 
C csoport
1. Baraté Bence
2. Bogdán Márk
3. Ulbrich Noel
 
Gratulálunk a versenyzőknek, külön a díjazottaknak!
 
 
 

Mikulás futás reggelire - iskolások és óvodások közös programja

"Emberemlékezet" óta megrendezésre kerülő programra gyülekeztek iskolások és óvodások december 6-án, Szent Miklós napján. A forgatókönyv ismert, a forró tea és a szaloncukor, a "névadó" kézbe simuló csoki szobra mind-mind kedvelt reggeli kelléke a napnak!
 
Köszönjük a szervező Diákönkormányzatnak, a Gyermek - és Közétkeztetési Intézménynek, a 8. osztályos Lappföldi Mikulás Teamnek és mindenkinek, akinek része volt az első óra emlékezetessé tételében! 
 
 
Minden résztvevőnek, különösen a futóknak és a győzteseknek, köszönjük a testnevelő tanároknak a szakmai lebonyolítást!
 
Sokkal jobb volt, mint egy töri óra!

 

 

Rendkívüli tanítási napok és téli szünet

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy 2019. december 7-én és 14-én (szombat) pénteki munkarend szerinti tanítási napot tartunk. 
 
Az intézmény 2019/2020. évi munkatervének megfelelően a téli szünet előtti utolsó tanítási napunk 2019. december 19-én lesz. A téli szünetet követő első tanítási napra 2020. január 6-án kerül sor.
 
2019. december 5.    
 
Hozák Attila mb. intézményvezető
 

Adventi köszöntő műsort adtunk

Ismét nemes cél mögé áll iskolánk. 

 
 

Márton napi lampionos felvonulás és tábortűz

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Pályaválasztási napok az Angyalffyban

 
Kérjük a kedves Szülőket, hogy az utaztatásra vonatkozó szabályokról, a követendő magatartási elvárásokról otthon is essék szó! 
 
Köszönjük!
 
:-)
 
 
 
 

Közlemény

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy intézményünk fenntartója magasabb vezetői pályázatot írt ki!

kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=zk3b8pfvg6

Izsai testvériskolánkban jártunk

A vendéglátónk által rendezett atlétika versenyen csapatunk (Nagy Levente, Szűcs Gergő, Czifrik Júlia és Takács Stefi) I. helyezést értek el, ezzel a vándorkupa végleg iskolánkba került!
 
 
GRATULÁLUNK!
 

Naszályi Napok - Közlekedésbiztonsági Nap az Angyalffyban

A naszályi Sólyom Polgárőr Egyesülettel hagyományos közös rendezvényünkön a felsősöket KRESZ-pálya, KRESZ-KVÍZ, kerékpáros ügyességi verseny, az alsósokat és óvodásokat ügyességi bicós és roller-pálya várta az iskolában.
 
 
Köszönjük Naszály Község Önkormányzata által felajánlott díjakat és a polgárőrök segítségét!
 
 
 
 

Tanévnyitó ünnepség 2019. augusztus 30.

Köszönjük, hogy a szülők, nagyszülők, hozzátartozók elkísérték tanulóinkat az évnyitó ünnepségre. Azok számára, akik nem tudtak eljönni közzétesszük Hozák Attila h. intézményvezető évnyitó beszédét, melyben a tanév legfontosabb feladatait foglalta össze, illetve megköszönte a tanévkezdéshez nyújtott támogatást az önkormányzatnak és az iskola technikai személyzetének!

 

Tisztelt Iskolaközösség! Kedves Vendégeink!

Bár tanévnyitón vagyunk, érdemes megemlékezni a nyár fontosabb eseményeiről, sikereiről!

Még júniusban a debreceni kistelepülési Diákolimpián ezüstérmet szerzett kézilabdás angyalffys lányokat, illetve az atlétikai versenyen kiváló eredményt elért Csapó Marcellt és Fűfa Leventét ünnepeltük. A csapat edzői Willi Attiláné és Kulcsár Gyöngyi voltak, de a teljesség érdekében a sportos eredményekben az iskola összes testnevelés tantárgyban dolgozó tanárát, segítőjét, különösen Tillmann Gábor és Pap Norbert tanár urak érdemeit is ki kell emelni, természetesen.

Kiss Gréta még 1. osztályosként a HÉBÉ Kft. által 1-2. osztályosoknak rendezett országos olvasóversenyen 1. helyezett lett! Ez egy levelezős verseny volt, melyre szülői segítséggel készült fel.

A dobogó harmadik fokára állhatott a naszályi alsós mazsorett-csoport a Győrben megrendezett Európa Bajnokságon – a Merry Majorette Nemzetközi Kupán. A felső tagozatos lányok kitartóan küzdöttek mezőnyben, ők és edzőjük Üveg-Maráz Tímea dicséretében részesültek. A versenyen nyolc ország 74 csapattal, több mint 1400 versenyzővel szerepelt. Gratulálunk!

 

A naszályi mazsorettek egyébként július 22-24-e között a Művelődési házban tartottak edzőtábort vendégoktatók közreműködésével.

Két napközis tábor volt az IKSZT-ben, előbb július   8-12. között,  aztán augusztus 5-9. között. Köszönet mindenkinek, aki a szervezésben, programok megtartásban és a költségek átvállalásában közreműködött! Szinte felsorolhatatlanul sokan álltak a tartalmas és élménygazdag program mögé. Hálásak vagyunk!

 

Képzőművészeti Alkotótábor zajlott augusztus közepén a faluban Sulyok Teréz szervezésében az Önkormányzat anyagi támogatásával. A tábor bázisa az iskola volt, felnőtt és ifjúsági résztvevői is voltak a tábornak, az alkotásokból az őszi Munkácsy – rajzverseny keretében rendezünk majd műhelykiállítást, illetve jótékonysági árverést is rendezünk belőlük.

Végezetül köszönjük, hogy munkátokkal idén is hozzájárultok a holnapi Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság és a vasárnapi Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupa Naszályt érintő kerékpáros versenyszámának sikeres lebonyolításában.

Térjünk rá az előttünk álló tanév legfontosabb jellemzőire, a feltételek számbavételére és a teendőkre!

Kiemelt feladat

- a tanórabázis védelme, a tanulmányi munka megerősítése

- a belső és külső kommunikáció, a tolerancia fejlesztése

- az együtt töltött idő (tanórai és tanórán kívüli) tartalmi és minőségi fejlesztése

- és kiemelt figyelmet kell fordítani a különös bánásmódot, plusz segítséget igénylő gyerekekre és a tehetségekre

Mielőtt bemutatnám a tantestületet köszönetet szeretnék mondani és sok siker kívánni az új munkahelyükön Dibuszné Hauser Zsuzsannának, Györkös Anitának, Maszlavér Editnek. Ők máshol folytatják pályájukat. Külön is szeretnék sok sikert és erőt, egészséget kívánni Csapó Juliannának, aki első gyermekének megszületését várja!

Idén a vezetői munkát intézményvezető helyettesként Pap Norbert segíti, alsó tagozatot Dévényi Márta, a felsőt Willi Attiláné igazgatja majd, a művészeti iskolát változatlanul Sulyok Teréz festőművész irányítja. Osztályfőnökök lesznek:

  1. Fülöpné Máté Erzsébet
  2. Dévényi Márta
  3. Burayné Varga Gabriella
  4. Hegyiné Bakk Tímea
  5. Antal Ágnes
  6. Tillmann Gábor
  7. Tóthné Bikádi Anita
  8. Willi Attiláné

Ötvös Ildikó, Somogyi Alinka, Bodrogi Viktória teljes állásban, Takács István, Kovács Ildikó, Németh Olga, Illyés Zsuzsanna és Husz Rózsa óraadóként dolgozik majd nálunk, Zombori István tanár úr – készülve megérdemelt nyugdíjas éveire – idén a korábbi óraterheinek felét vállalja csak. Jó egészséget kívánok munkájukhoz!

Új kollégáinkat szeretném bemutatni:

- Jókuthy Katalin Tatáról, a Vaszary Általános Iskolából érkezett, angol –magyar szakos tanári feladatai lesznek.

- Csermák Katalin Tatabányáról érkezett, tanítói feladatokat lát el.

- Földesné Németh Andrea Tatán dolgozott korábban, iskolatitkár lesz

Érezzék jól magukat új munkahelyükön, kívánok gyors beilleszkedést és sikereket!

Köszönetet szeretnék mondani a tanévet előkészítő műszaki – technikai munkáért iskolánk dolgozóinak. Itt kell megemlíteni technikai fejlesztéseinket, a két digitális kivetítőt és a fix projektorok felszerelését. Ezzel minden tantermünkben beépített audiovizuális technika várja a tanárokat, diákokat. 

Köszönetet szeretnék mondani az Önkormányzatnak a tanszercsomagért és a rászoruló családok tanévkezdési megsegítéséért. 16 első osztályosunk lesz, türelmes évkezdést és sok-sok élményt, sikert kívánok.

Végezetül néhány szám a tanévről: tanulók száma (80 alsós + 84 felsős)164, tanulócsoportok száma 8, nyolcadik évfolyamon csoportbontás lesz, a művészeti iskolánkban 6 évfolyamon, 4 csoportban, 43 fő tanul, és számos szakkör, sportfoglalkozás színesíti majd a tanulmányi munkát. Kiemelt sportág változatlanul a kézilabda lesz.

Tisztelettel kérem Naszály Község Önkormányzatának, intézményeinek, a szülői házaknak a támogatását!

A 2019-20. tanévet megnyitom, sok sikert, erőt és egészséget kívánok kollégáimnak, az iskola valamennyi diákjának!

 

Köszönöm a figyelmet!

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   Búcsú az óvónéniktől Diákavató ünnepségen
 
                    Szép gesztus az elsősöktől kapott virág
             Essősy Viola szaval                                        Éliás Lászlóné 
 
                                Az első osztályosok és nevelőik műsora
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria: HÍREK

Ez a képgaléria üres.